- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ιαπωνία: Δήμος απαγόρευσε τη χρήση κινητού από πεζούς
Ο κανόνας θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη Τετάρτη
Στην απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων την ώρα που περπατούν θα προχωρήσει για τους δημότες του ο δήμος Γιαμάτο της Ιαπωνίας.
Την «εξάρτηση» των κατοίκων του από τα smartphone τους θέλει να διακόψει ο δήμος Γιαμάτο της Ιαπωνίας, ειδικότερα όταν αυτοί περπατούν σε δημόσιους χώρους.
Μετά την έγκριση σχεδίου διατάγματος από τη συνέλευση στον νομό Καναγκάβα της Ιαπωνίας, όπου ανήκει ο δήμος, ο κανόνας θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη Τετάρτη, χωρίς την επιβολή κυρώσεων σε όσους τον αγνοούν.
Η δημοτική αρχή τόνισε ότι ελπίζει ότι οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν ότι «τα smartphone πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν οι ίδιοι δεν είναι σε κίνηση».
Σύμφωνα με το διάταγμα, οι πεζοί από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, θα πρέπει να μετακινούνται στο πλάι του πεζοδρομίου αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους, αντί να στέκονται στη μέση και να εμποδίζουν την κυκλοφορία των πεζών. Θα πρέπει να σταματούν σε ένα μέρος, όπου δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα σε δημόσιους χώρους, όπως σε δρόμους και σε πάρκα.
Τον Ιανουάριο, η δημοτική αρχή διενήργησε μια μελέτη σε δύο τοποθεσίες, παρατηρώντας συνολικά περίπου 6.000 πεζούς και διαπίστωσε ότι περίπου το 12% των πεζών χρησιμοποιούν τα smartphone τους ενώ περπατούν.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.