Κοσμος

Ανατροπή: Ως τρομοκρατική αντιμετωπίζεται η επίθεση στο Ρέντινγκ

Πλέον, τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ της Αγγλίας
Επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ της Αγγλίας ©EPA/WILL OLIVER

Τρομοκρατική κηρύχθηκε τελικά η χθεσινοβραδινή επίθεση με μαχαίρι από 25χρονο εναντίον πολιτών σε πάρκο του Ρέντινγκ.

Ανατροπή δεδομένων σημειώθηκε σχετικά με την χθεσινή πολλαπλή επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ρέντινγκ της νότιας Αγγλίας, που προκάλεσε το θάνατο τριών ανθρώπων. Η αστυνομία, σύμφωνα με το BBC, αργά το μεσημέρι της Κυριακής ανακοίνωσε πως πλέον το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατία».

Πλέον, τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Μόλις λίγη ώρα πριν, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, είχε υποστηρίξει το αντίθετο, δηλαδή ότι «προς το παρόν δεν διαχειριζόμαστε την επίθεση ως τρομοκρατική».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ένας άνδρας επιτέθηκε αδιακρίτως με μαχαίρι στο Φόρμπερι Γκάρντενς του Ρέντινγκ, που βρίσκεται 65 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου.

Από την επίθεση, τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και ισάριθμα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ενας 25χρονος έχει συλληφθεί ως ύποπτος για την υπόθεση. Σύμφωνα με το BBC και το Sky News, είχε φυλακιστεί στο παρελθόν για αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου, πιθανώς πρόκληση σωματικής βλάβης.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, το πρωί ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προήδρευσε σύσκεψης με αξιωματούχους ασφαλείας και αρμόδιους υπουργούς για να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ