- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς στο Σιάτλ
Στην ίδια περιοχή πριν μερικές μέρες οι αστυνομικοί ψέκασαν με χημικά 7χρονο αγόρι
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς στην «αυτόνομη ζώνη» του Σιάτλ
Ένας έφηβος σκοτώθηκε χθες, Σάββατο 20 Ιουνίου, και ένας άλλος άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στην «αυτόνομη ζώνη», την οποία έχουν δημιουργήσει διαδηλωτές στη συνοικία Κάπιτολ Χιλ του Σιάτλ των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Η «αυτόνομη» αυτή περιοχή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού μετά τον θάνατο από ασφυξία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολις.
Εδώ και δύο εβδομάδες διαδηλωτές και ακτιβιστές έχουν αποκλείσει το Κάπιτολ Χιλ, αφού εκδίωξαν τους αστυνομικούς από το τοπικό τμήμα, και έχουν δημιουργήσει μια ζώνη χωρίς αστυνομία, λέγοντας ότι εφαρμόζουν ένα κοινωνικό πείραμα. Η ατμόσφαιρα στη συνοικία είναι εν γένει εορταστική.
Ωστόσο χθες το βράδυ η αστυνομία κλήθηκε όταν δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς. Οι διαδηλωτές δεν επέτρεψαν στους αστυνομικούς να εισέλθουν στη συνοικία και να φτάσουν στα θύματα.
Οι αστυνομικοί «έγιναν δεκτοί από ένα βίαιο πλήθος, το οποίο τους εμπόδισε να έχουν ασφαλή πρόσβαση στα θύματα», επεσήμανε η αστυνομία του Σιάτλ.
Λίγο αργότερα η αστυνομία ενημερώθηκε ότι δύο θύματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου ένα από αυτά, ένας άνδρας 19 ετών, υπέκυψε. Ο άλλος άνδρας «παραμένει στο νοσοκομείο και έχει υποστεί τραύματα που απειλούν τη ζωή του», πρόσθεσε η αστυνομία.
Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι ο ή οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και ότι οι αρχές δεν διαθέτουν περιγραφή τους.
Η ύπαρξη της «αυτόνομης ζώνης» του Σιάτλ έχει προκαλέσει μεγάλες πολιτικές αντιδράσεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η συνοικία βρίσκεται στα χέρια αναρχικών και αριστερών ακτιβιστών και απείλησε να παρέμβει για να επιβάλει την τάξη με τη βία.
Η δήμαρχος του Σιάτλ Τζένι Ντέρκαν και ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον Τζέι Ίνσλι υπερασπίστηκαν την ύπαρξη της «αυτόνομης ζώνης» και απέρριψαν τις δηλώσεις Τραμπ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.