- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Λιγότεροι από 400 οι νεκροί στις ΗΠΑ για δεύτερο 24ωρο
Δεν είναι δεδομένο ότι οι αριθμοί αυτοί θα έχουν συνέχεια
ΗΠΑ: Λιγότεροι από 400 νεκροί εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες για 2η συνεχόμενη ημέρα σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων που οφείλονταν στον νέο κορωνοϊό σε 24 ώρες στις ΗΠΑ δεν ξεπέρασε τους 400 για δεύτερη συναπτή ημέρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 χθες Δευτέρα (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα της προηγουμένης.
Στη χώρα καταγράφηκαν 385 επιπλέον θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε μια ημέρα, ενώ την προηγουμένη ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν σε 382. Πρόκειται για τους χαμηλότερους ημερήσιους απολογισμούς από τα τέλη Μαρτίου, κατά τα δεδομένα της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς.
Ωστόσο, δεν είναι δεδομένο ότι οι αριθμοί αυτοί θα έχουν συνέχεια, καθώς τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο τείνουν να μειώνονται μηχανικά μετά τα Σαββατοκύριακα, λόγω αναπροσαρμογών που γίνονται από τις τοπικές υπηρεσίες υγείας.
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας σε απόλυτα μεγέθη, με 116.114 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19. Στη αμερικανική επικράτεια καταμετρώνται πάνω από 2,1 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Παρά τους συγκριτικά ενθαρρυντικούς απολογισμούς των δύο τελευταίων ημερών, το πρώτο κύμα της πανδημίας κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει, καθώς ο αριθμός των νέων μολύνσεων παραμένει πάντα στο επίπεδο των περίπου 20.000 την ημέρα. Η πανδημία μοιάζει να έχει μεταφερθεί από τη Νέα Υόρκη και το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ προς μια ζώνη που εκτείνεται από τον νότο προς τη δύση.
Πάνω από δώδεκα πολιτείες καταγράφουν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από το ξέσπασμα της πανδημίας. Αυτό ισχύει ιδίως στην περίπτωση της Οκλαχόμας, όπου ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επιμένοντας να αψηφά εκείνους που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, εννοεί να ανέβει επί σκηνής για μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, το Σαββατοκύριακο.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρές εικόνες στο βίντεο ντοκουμέντο από το έγκλημα
Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη νέα ειρηνευτική πρόταση
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.