- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έξαλλος ο Τζον Κλιζ με το BBC: Είστε δειλοί και άτολμοι
Για το επεισόδιο του Fawlty Towers με τους γερμανούς τουρίστες που… κόπηκε τώρα
Πυρά του Τζον Κλιζ κατά του BBC για την αφαίρεση επεισοδίου του «Fawlty Towers» από πλατφόρμα streaming για λόγους πολιτικής ορθότητας.
Ο Τζον Κλιζ ασκεί δριμεία κριτική στο BBC και στα διευθυντικά στελέχη του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού μετά την απόφασή τους να αφαιρέσουν από τη δική τους πλατφόρμα streaming UKTV το επεισόδιο της θρυλικής κωμικής σειράς «Fawlty Towers» με τους Γερμανούς τουρίστες, το βήμα της χήνας και τη γνωστή ατάκα: «Don’t Mention The War» (σ.σ. Μην αναφέρεις τον πόλεμο, εννοώντας τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο). Ο Βρετανός κωμικός και πρώην μέλος των Monty Python αποκάλεσε τα στελέχη του BBC «δειλά και άτολμα» άτομα. Το επίμαχο επεισόδιο είχε βγει στον τηλεοπτικό αέρα το 1975 και μπήκε στο μικροσκόπιο της «πολιτικής ορθότητας» τώρα με αφορμή το κίνημα «Black Lives Matter», τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και τις γενικευμένες επαναξιολογήσεις ρατσιστικών περιεχομένων, όπως για παράδειγμα η ταινία «Όσα Παίρνει ο Άνεμος».
Στο Twitter ο Τζον Κλιζ έγραψε: «Το BBC διοικείται σήμερα από ένα μείγμα ανθρώπων του μάρκετινγκ και μικροπρεπών γραφειοκρατών. Ήλπιζα ότι θα υπήρχε κάποιος εκεί μέσα που θα κατανοούσε ότι υπάρχουν δύο τρόποι να σατιρίζει κανείς την ανθρώπινη συμπεριφορά».
Εκπρόσωπος του UKTV αρνήθηκε να διευκρινίσει γιατί αφαιρέθηκε το συγκεκριμένο επεισόδιο, ή εάν πρόκειται για μόνιμη αλλαγή. «Δεν σχολιάζουμε αλλαγές σε συγκεκριμένους τίτλους. Επαναξιολογούμε τακτικά το πρόγραμμά μας, κάνουμε αλλαγές, προσθέτουμε προειδοποιήσεις και διαμορφώνουμε τις ώρες προβολής όταν απαιτείται προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα κανάλια μας ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του κοινού», ανέφερε χαρακτηριστικά. Δεν είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο η εταιρεία διέκοψε το streaming του επίμαχου επεισοδίου.
Την αφαίρεση του επεισοδίου κατήγγειλε ένας ακόμη Python ο Τέρι Γκίλιαμ σχολιάζοντας ειρωνικά σε ανάρτησή του στο Facebook: «Χαίρομαι που βλέπω ότι ένα προφανώς σεξιστικό και ρατσιστικό επεισόδιο του Fawlty Towers έχει αφαιρεθεί από το streaming του UKTV. Οι γενναίοι άνθρωποι που έλαβαν αυτή την απόφαση θεώρησαν ότι οι τρέχουσες ευαισθησίες της κοινωνίας είναι τέτοιες που το σύγχρονο κοινό δεν μπορεί να ανεχτεί αυτού του είδους το χιούμορ. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στερήσει το γέλιο σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Είναι σαφές ότι αποτυγχάνει».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα της χώρας και η πραγματική επιλογή για τον επόμενο ηγέτη
Μαζική αεροπορική επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας με 100 βόμβες σε υπόγειο συγκρότημα στην Τεχεράνη
Μνημειώδες σκηνικό για μπαλέτο του 1939 στη Νέα Υόρκη δημοπρατείται από τον οίκο Bonhams στο Παρίσι
Οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τον Θεό να χαρίσει στον πρόεδρο Τραμπ σοφία, ευλογία και καθοδήγηση
Η εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ομίλου μετά την αγορά του Politico
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.