- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Για επιθεώρηση στο καταφύγιο κι όχι για να κρυφτεί
O πρόεδρος των ΗΠΑ διέψευσε επίσης ότι ζήτησε να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές από την πλατεία Λαφαγιέτ
Ο Τραμπ διέψευσε ότι τον μετέφεραν σε ένα ασφαλές καταφύγιο λόγω των διαδηλώσεων που ήταν σε εξέλιξη έξω από τον Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι δεν ζήτησε να απομακρυνθούν από την Πλατεία Λαφαγιέτ της Ουάσινγκτον οι διαδηλωτές προκειμένου να πάει ο ίδιος σε μια ιστορική εκκλησία που είχε υποστεί ζημιές την προηγούμενη ημέρα και να φωτογραφηθεί εκεί, μαζί με κορυφαίους συνεργάτες του, κρατώντας στο χέρι μια Βίβλο.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του δικτύου Fox ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος διέψευσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών, όπως αναφέρουν πολλοί από αυτούς αλλά και δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες. «Όταν πήγα (σ.σ. στην εκκλησία) δεν είπα: Διώξτε τους. Δεν ήξερα ποιος ήταν εκεί», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ ήταν εκείνος που ζήτησε να απωθηθούν οι διαδηλωτές από την Πλατεία Λαφαγιέτ, αφού διαπίστωσε προηγουμένως ότι δεν είχε εφαρμοστεί η απόφαση να διευρυνθεί η περίμετρος ασφαλείας γύρω από τον Λευκό Οίκο. Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί αργά το βράδυ της Κυριακής ή νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Όταν έφτασε ο Μπαρ στο πάρκο απέναντι από τον Λευκό Οίκο, το απόγευμα της Δευτέρας, είδε ότι δεν την είχαν εφαρμόσει και ζήτησε από την αστυνομία να αναλάβει δράση, είπε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην εφημερίδα.
Στη συνέντευξή του στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μπράιν Κίλμιντ στο Fox News ο Τραμπ ρωτήθηκε πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της φυλετικής αδικίας και απάντησε ότι πρόκειται για ένα «λυπηρό πρόβλημα».
Για επιθεώρηση στο καταφύγιο
Ο Τραμπ διέψευσε επίσης ότι τον μετέφεραν σε ένα ασφαλές καταφύγιο λόγω των διαδηλώσεων που ήταν σε εξέλιξη έξω από τον Λευκό Οίκο, λέγοντας ότι πήγε όντως εκεί αλλά απλώς για να επιθεωρήσει τον χώρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times το βράδυ της περασμένης Παρασκευής άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας συνόδευσαν τον Αμερικανό πρόεδρο σε αυτό το καταφύγιο.
«Πρόκειται για ψευδή πληροφορία», είπε ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ήταν μέρα όταν πήγε στο καταφύγιο. Πρόσθεσε ότι έχει πάει «δύο ή τρεις φορές» τις τελευταίες ημέρες, όμως πάντα για να κάνει «επιθεώρηση». «Μια ομάδα ανθρώπων ήρθε μαζί μου», συμπλήρωσε.
Σε αυτό το καταφύγιο είχε οδηγηθεί ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Διαμαρτύρονται αλλά δεν θέλουν να βοηθήσουν»
MKO κάνουν λόγο για εξαιρετικά γρήγορη δίκη και για ομολογία που φέρεται να αποσπάστηκε υπό πίεση
Το μήνυμα του Μακρόν στη Ρωσία
Γιατί η συνοδεία εμπορικών πλοίων και τάνκερ δεν είναι εύκολη υπόθεση
Ο καλλιτέχνης από τη Νέα Ορλεάνη αποδέχθηκε κατηγορία τρίτου βαθμού - Το βεβαρημένο ιστορικό του
«Δεν θα μείνουμε άπραγοι», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς
Σκηνικό ρήξης αποκαλύφθηκε τις τελευταίες 24 ώρες
Ο πόλεμος έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή στοιχίζοντας τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων
Πώς συνδέεται μια τέτοια επιχείρηση με τα Στενά του Ορμούζ
Οι νόμοι μποϊκοτάζ που σκέφτεται να ενεργοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος
Η Ευρώπη παρακολουθεί ανήμπορη τον πόλεμο στον Ιράν
Η ΕΕ αναζητά εναλλακτικές οδούς στήριξης του Κιέβου - Σε εξέλιξη νέες διπλωματικές κινήσεις
Μέσα από μια σατιρική στιχομυθία, ο παρουσιαστής απαρίθμησε μία προς μία τις χώρες που γύρισαν την πλάτη στον Τραμπ
Ο Βιλερουά ντε Γκαλό καθησυχάζει για την οικονομία παρά την ενεργειακή αβεβαιότητα
Ο θάνατος του Ναϊνί δείχνει ότι οι στόχοι των ΗΠΑ και του Ισραήλ συνεχίζουν να είναι μέλη της διοίκησης του ιρανικού κράτους
Υπό εξέταση και το πάγωμα του ΕΦΚ
Η μελλοντική βασίλισσα της Νορβηγίας μετανιώνει για τη φιλία της με τον καταδικασμένο παιδόφιλο
Τα τελευταία χρόνια, ο Κιμ έχει επιδιώξει τον εκσυγχρονισμό των όπλων της Βόρειας Κορέας
«Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει πιο γρήγορα από ό,τι θεωρείται», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.