- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ προτίθεται να παρατείνει τους περιορισμούς μετακινήσεων έως τις 21 Ιουνίου, παρά τη σημαντική μείωση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να συμφωνήσει σε μια τελευταία παράταση δύο εβδομάδων του lockdown, μέχρι τις 21 Ιουνίου, μετά την οποία η κυβέρνηση δεν θα επιβάλλει πλέον περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας El Pais.
Ο Πέδρο Σάντσεθ είπε στους αρχηγούς των τοπικών κυβερνήσεων στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ότι αυτό θα είναι το τελευταίο lockdown στη χώρα καθώς έχουν μειωθεί δραματικά τα ποσοστά μόλυνσης.
Ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 στη χώρα αυξήθηκε χθες κατά τέσσερις φθάνοντας σε 27.125, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, γεγονός που δείχνει μια δραματική μείωση των θανάτων από την νόσο καθώς η Ισπανία αρχίζει να θέτει την επιδημία υπό έλεγχο.
Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στη διάρκεια της νύχτας κατά 271 φθάνοντας τα 239.228.
Μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες από την πανδημία η Ισπανία έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 14 Μαρτίου, μέτρο το οποίο στην αρχή περιελάμβανε την επιβολή αυστηρής καραντίνας που προέβλεπε ότι οι πολίτες επιτρεπόταν να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα, να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια ή να μεταβούν στην εργασία τους για τις περιπτώσεις που δεν ήταν εφικτή η τηλεργασία.
Τα παιδιά αρχικά δεν επιτρεπόταν να βγαίνουν καθόλου από το σπίτι.
Τώρα οι περιορισμοί χαλαρώνουν σταδιακά.
Παρά την αντίθεση στην τελευταία παράταση της καραντίνας από κόμματα της δεξιάς και τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τον λόγο αυτόν σε όλη τη χώρα, ο Σάντσες κατέληξε σε συμφωνία με το αυτονομιστικό καταλανικό κόμμα Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), το οποίο θα του εξασφαλίσει ότι η κυβέρνηση μειοψηφίας της οποίας ηγείται θα καταφέρει να περάσει το μέτρο στη βουλή.
Το ERC, το οποίο διαθέτει 13 βουλευτές, επανέλαβε χθες ότι θα απόσχει από την ψηφοφορία, όπως είπε ένα υψηλόβαθμο στέλεχός του, γεγονός που θα επιτρέψει στην αριστερή κυβέρνηση να περάσει την πρόταση.
Το ERC ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι αποφάσισε να απόσχει "με την προϋπόθεση ότι θα είναι η τελευταία παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης".
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αρχή θα γίνει από τον Λευκό Οίκο
Το περιστατικό προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών προς τον Λευκό Οίκο και τη βρετανική πρεσβεία
Πρόταση influencer υιοθετεί ο Τραμπ, απαιτείται όμως έγκριση από το Κογκρέσο
Ο Τραμπ ζητά από ABC και Disney να απολύσουν τον Κίμελ μετά σχόλιο για Μελάνια
Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης είχε ταξιδέψει από την Καλιφόρνια
Το ξενοδοχείο δηλώνει συμμόρφωση με τη Μυστική Υπηρεσία - Ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας
Tι απάντησε η ίδια για το περιστατικό στο δείπνο των ανταποκριτών
Ο Γάλλος πρόεδρος επιδιώκει λύση στην ενεργειακή κρίση μέσω επαφών με την Τεχεράνη
Στο αεροσκάφος βρίσκονταν γιατρός και δύο νοσηλεύτριες
Η 38χρονη αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης
Χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που καταγράφηκε το 1976
Ιστορική συνάντηση στο Βατικανό και μήνυμα ενότητας
Ποια είναι τα αδέλφια που τώρα προσφεύγουν εναντίον του βασιλιά της ποπ
Η Επιτροπή ζητά πολιτική συμφωνία για αλλαγές και όχι τεχνική απόφαση στο NextGenerationEU
Μετά από εισβολή ενόπλων - Σε εξέλιξη έρευνες σε δασώδεις περιοχές
Η Εθνική Συσπείρωση ζητά ισχυρό στρατό με εθνικό έλεγχο και περιορισμό της ΕΕ
Έντονη αντίδραση της Πρώτης Κυρίας
«Δεν θα ξάπλωνα με το νέο μου σμόκιν στο πάτωμα» - Η απίθανη εξήγηση του καλεσμένου
Η Μπεατρίτσε Βενέτσι, σύμβουλος της κυβέρνησης Μελόνι, απομακρύνθηκε μετά από καταγγελίες της για νεποτισμό
Την ίδια στιγμή που η κρίση έχει ήδη αρχίσει να μεταφέρεται στους επιβάτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.