Κοσμος

Τραμπ: Προσβάλλουν τη μνήμη του Φλόιντ, θα στείλω τον στρατό

«Αλλά όταν αρχίσουν οι λεηλασίες, θα αρχίσουν και οι πυροβολισμοί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μινεάπολη
Ταραχές στη Μινεάπολη © EPA/TANNEN MAURY

Τον στρατό απείλησε να στείλει στη Μινεάπολη ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Θέση για τις ταραχές που έχουν προκύψει στη Μινεάπολη μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τέσσερις αστυνομικούς πήρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μινεάπολη κυριολεκτικά φλέγεται το τελευταίο 24ωρο, κάτι που όπως τόνισε ο Τραμπ δεν θα γίνει αποδεκτό και θα επιληφθεί της κατάστασης στέλνοντας την Εθνική Φρουρά στο σημείο για να «διαλύσει το πλήθος» που προσβάλλει τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ.

«Δεν μπορώ απλά να κάθομαι και να βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μία σπουδαία αμερικανική πόλη όπως η Μινεάπολη. Πρόκειται για ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος Ριζοσπαστικός, Αριστερός Δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι θα κάνει κάτι για να πάρει τον έλεγχο ή θα στείλω το στρατό και θα κάνω τη δουλειά σωστά», ήταν το πρώτο tweet του Ντόναλντ Τραμπ και ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα έγραψε πάλι: 

«Αυτοί οι αλήτες προσβάλλουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα το αφήσω να συμβεί. Μίλησα με τον κυβερνήτη, Τιμ Βαλτζ και του είπα πως ο στρατός είναι στη διάθεσή του. Οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει θα πάρουμε τον έλεγχο. Αλλά όταν αρχίσουν οι λεηλασίες, θα αρχίσουν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!».

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ