Κοσμος

Ινδία: Το TikTok βοήθησε έναν γιο να βρει τον χαμένο πατέρα του

Το βίντεο ενός αστυνομικού ένωσε ξανά μια οικογένεια και έγινε viral

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ινδία
Ινδία, επανένωση οικογένειας με TikTok

Πώς από ένα βίντεο αστυνομικού στο TikTok ένας γιος στην Ινδία κατάφερε να βρει τον εξαφανισμένο για δύο χρόνια πατέρα του.

Ένα βίντεο στο TikTok, το οποίο γυρίστηκε με το σκεπτικό να ενθαρρύνει τον κόσμο να δώσει μια χείρα βοήθειας στους φτωχούς της Ινδίας, είχε μια αναπάντεχη εξέλιξη καθώς συνέβαλε στο να ξαναβρεί ένας άνδρας την οικογένειά του που είχε χάσει πριν από δύο χρόνια. 

Ο R. Venkateshwarlu είχε εξαφανιστεί πριν από δύο χρόνια. Κατά τύχη εμφανίστηκε σε ένα βίντεο στο TikTok, το οποίο τραβήχτηκε κάτω από έναν ανισόπεδο κόμβο 2.000 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του στην Τελανγκάνα της Ινδίας. Ένας οικογενειακός είδε το βίντεο, ειδοποίησε την οικογένεια, η οποία αμέσως ήρθε σε επαφή με την αστυνομία του βορείου κρατιδίου της Ινδίας, Παντζάμπ. Και η αστυνομία ανέλαβε δράση και κατάφερε να ενώσει ξανά μια οικογένεια.

«Ξέσπασα σε κλάματα όταν τον πρωτοείδα», είπε ο γιος του εξαφανισμένου πατέρα στο BBC.   

Ο R. Venkateshwarlu, που έχει προβλήματα ακοής και δυσκολίες στην ομιλία, ζούσε όλη τη ζωή του σε ένα χωριό της Τελανγκάνα. Ήταν παντρεμένος, πατέρας πέντε παιδιών και απασχολούταν ως εργάτης. Τον Απρίλιο του 2018, μπήκε σε ένα φορτηγό για να πάει σε ένα άλλο χωριό για δουλειά.

«Ο πατέρας μου αποκοιμήθηκε κι ο οδηγός δεν ήξερε ότι βρισκόταν εκεί. Μερικά χιλιόμετρα αργότερα, ο οδηγός συνειδητοποίησε πως ο πατέρας μου βρισκόταν στο φορτηγό οπότε τον άφησε στη μέση του δρόμου και τον παράτησε εκεί», εξήγησε ο γιος του, R. Peddiraju.

Μόνος σε έναν άγνωστο δρόμο ο κ. Venkateshwarlu ήλπιζε να επιστρέψει στο σπίτι του με οτοστόπ. Επιβιβάστηκε σε ένα φορτηγό αλλά μετά από ώρες, συνειδητοποίησε πως το όχημα κατευθυνόταν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο οδηγός τον παράτησε στη Λουντιάνα, μια μεγάλη βιομηχανική πόλη μακριά από το Παντζάμπ. Ο Venkateshwarlu κατέληξε να ζει με φαγητό που του έδιναν διάφοροι ντόπιοι. Τα προβλήματα επικοινωνίας που είχε συνδυάστηκαν με το γεγονός πως δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα παντζάμπι. Στο μεταξύ, η οικογένειά του, προσπάθησε να τον εντοπίσει με τη βοήθεια των τοπικών αρχών της Τελανγκάνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.  

TikTok ద్వారా కుటుంబానికి దగ్గరైన తండ్రి | Missing Father Found In Punjab After Two Years | NTV


Πώς τον εντόπισαν  

Από τη στιγμή που επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία λόγω του κορωνοϊού, ο αστυνομικός Ajaib Singh περιφερόταν στη Λουντιάνα για να δίνει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε μετανάστες εργάτες και φτωχούς.

Το κανάλι του στο TikTok, το οποίο ακολουθούν περισσότεροι από 800.000 followers, περιλαμβάνει βίντεο από τις φιλανθρωπικές δράσεις του στη διάρκεια του lockdown.    Σε ένα από τα βίντεο, που δημοσίευσε τον Μάρτιο, φαίνεται να μοιράζει φαγητό σε ανθρώπους που ζουν κάτω από έναν ανισόπεδο κόμβο της πόλης. Αυτό το βίντεο είδε ο οικογενειακός φίλος και ειδοποίησε αμέσως την οικογένεια. «Όταν είδαμε για πρώτη φορά ο ένας τον άλλο, ξεσπάσαμε και οι δυο σε κλάματα. Μου ζήτησε να πάω και να τον γυρίσω σπίτι, κάνοντας νοήματα με τον τρόπο του», λέει ο γιος του.

Η αστυνομία του είπε πως μπορεί να επισκεφτεί τον πατέρα του όταν λήξουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. «Εμείς όμως δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τόσο πολύ για να τον δούμε οπότε προσπαθήσαμε και καταφέραμε να πάρουμε άδεια ώστε να μπορώ να ταξιδέψω μέχρι εκεί», εξηγεί ο ίδιος. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, βρισκόταν στη Λουντιάνα μαζί με τον πατέρα του. Το απόγευμα της Τρίτης επέστρεψαν πίσω στο χωριό τους.   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ