Τζόαν Κόλινς: «Κόλαφος» για τον ηλικιακό ρατσισμό του Τζόνσον
Άρθρο της ηθοποιού στο «Spectator» για τον κορωνοϊό και τις δήθεν «ευάλωτες ομάδες»


Η Τζόαν Κόλινς κατηγορεί την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για διακρίσεις και ηλιακό ρατσισμό σε βάρος των πολιτών άνω των 70 ετών την περίοδο της πανδημίας.
Με άρθρο της στο έγκριτο πολιτικό περιοδικό «The Spectator» η ηθοποιός Τζόαν Κόλινς κατηγορεί την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για «φρικτό ηλιακό ρατσισμό» τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η 86χρονη ηθοποιός, γνωστή από τον ρόλο της Αλέξις Κόλμπι –Κάρινγκτον στη «Δυναστεία», επικρίνει τους κυβερνώντες επειδή εντάσσουν στην ίδια ομάδα όλα τα άτομα άνω των 70 χρόνων, λόγω του ό,τι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές από τον νέο κορωνοϊό.
Η Τζόαν Κόλινς στηλιτεύει την κυβέρνηση επειδή χρησιμοποιεί μια σειρά από «φρικτές» εκφράσεις για να ορίσει την ηλικιακή της ομάδα, όπως η αναφορά «εβδομηντάρηδες και άνω» για τους ενήλικες άνω των 70 χρόνων και ο όρος «ευάλωτη» κοινωνική ομάδα, παρά το γεγονός ότι πολλοί, όπως η ίδια δεν έχουν θέματα «υγείας».
Αλλά το πιο επιζήμιο ήταν η ενίσχυση της υπάρχουσας πεποίθησης στο ευρύ κοινό (και στους υποψήφιους εργοδότες) ότι «οι ηλικιωμένοι πρέπει να κρατηθούν μακριά απ' όλους» γράφει η ηθοποιός σε ένα απόσπασμα από το άρθρο της στο πιο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού.
Η Τζόαν Κόλινς αποκάλυψε ότι βίωσε τον «ηλικιακό ρατσισμό» από πρώτο χέρι όταν πληροφορήθηκε από τον οικοδεσπότη του «Good Morning Britain», Πιρς Μόργκαν, ότι θα έπρεπε να ακυρώσουν το προγραμματισμένο δείπνο τους επειδή «δεν ήθελε να είναι υπεύθυνος» για τον «πρόωρο θάνατό» της.
Επιπλέον ανέφερε ότι ο φίλος της, Κρίστοφερ Μπίγκινς προσεγγίστηκε από «συμμορίες του κορωνοϊού» που του φώναζαν ότι στην ηλικία του έπρεπε να μένει στο σπίτι του. Η Τζόαν Κόλινς υποστήριξε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να καθορίζονται από την ηλικία τους και ότι είναι κάτι που αρνείται να κάνει τώρα. «Παντρεύτηκα έναν άνδρα τρεις δεκαετίες νεότερο και στο τελευταίο μου τσεκ-απ ο γιατρός μου είπε ότι ήμουν "εκπληκτικά υγιής"» ανέφερε η ηθοποιός. «Είμαι τυχερή που έχω τεράστια ενέργεια και ενθουσιασμό για τη ζωή».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η λαμπερή καριέρα, η πολυτάραχη προσωπική ζωή και τα υιοθετημένα παιδιά
Ακυρώθηκε η προειδοποίηση για τσουνάμι που είχε εκδοθεί
Μετά από σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου
«Αρκετά προβλήματα έχει με τη σύζυγό του, είναι απαίσια», είπε για τον πρίγκιπα Χάρι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της Γερμανίας
Μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, ο Λίβανος ανακοίνωσε τη νέα κυβέρνησή του
Το αγοράκι ξεψύχησε λόγω αποκόλλησης του εγκεφάλου του από το τράνταγμα
Το Ισραήλ εξέφρασε ανησυχία για την εμφάνιση των απελευθερωμένων ομήρων
Πριν αφεθούν ελεύθεροι υποχρεώθηκαν να ανέβουν σε σκηνή και να μιλήσουν σε εκδήλωση προπαγάνδας της Χαμάς
Aπό την έναρξη της εκεχειρίας έχουν απελευθερωθεί 18 όμηροι
Αδύνατη η πρόσβαση λόγω της κατάστασης του αεροπλάνου
Ανήκε κάποτε στον διάσημο Ούγγρο βιολιστή του 19ου αιώνα Γιόζεφ Γιόαχιμ
Ο αμφιλεγόμενος υποψήφιος υπουργός Υγείας είναι σκεπτικιστής των εμβολίων
Ως γνωστόν δεν είναι θιασώτης της δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής
Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί
Εντείνονται οι ανησυχίες
Για πρώτη φορά πρώην πρόεδρος της Γαλλίας καταδικάζεται επί της ουσίας σε φυλάκιση
Άλλοι 230 άνθρωποι νοσηλεύονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.