- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ινδία και Μπαγκλαντές στο έλεος του κυκλώνα Αμφάν (video)
Έως και τρία εκατομμύρια άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
Θαλασσοταραχή, ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες σε Ινδία και Μπαγκλαντές από το πέρασμα του κυκλώνα Αμφάν.
Σαρωτικό το πέρασμα του κυκλώνα Αμφάν από περιοχές της Ινδίας και του Μπαγκλαντές. Οι αρχές διέταξαν την εκκένωση έως και τριών εκατομμυρίων ανθρώπων από περιοχές κυρίως του Μπαγκλαντές πριν από την άφιξη του κυκλώνα. Η κρίση με τον κορωνοϊό και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των αρχών για εκκένωση των πληγεισών περιοχών.
Ο κυκλώνας Αμφάν, ισχύος της κατηγορίας 5, αναμένεται να πλήξει παράκτιες περιοχές με ταχύτητες ανέμου που κυμαίνονται μεταξύ 160 και 170 χιλιομέτρων ανά ώρα και θα μπορούσε να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές.
Το ινδικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης απομάκρυνε απ' τα σπίτια τους πάνω από 200.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το κρατίδιο της Οντίσα απομάκρυνε πάνω από 100.000 πολίτες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Στο γειτονικό Μπανγκλαντές, όπου ο κυκλώνας αναμένεται να προκαλέσει τη χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 15 ετών, οι αρχές μεταφέρουν τους πολίτες σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, προτρέποντάς τους πάντα για τη χρήση μάσκας ενάντια στη νόσο Covid-19, που έχει προκαλέσει 20.995 κρούσματα και 314 θανάτους.
«Λάβαμε τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να τηρήσουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και να φοράνε μάσκες» είπε ο Εμανούρ Ράχμαν, υφυπουργός Διαχείρισης Καταστροφών, προσθέτοντας ότι 12.000 καταφύγια έχουν στηθεί για τη φιλοξενία 5 και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Η ομάδα Homeland Justice ισχυρίζεται ότι απέκτησε emails βουλευτών και προειδοποιεί για αποκαλύψεις
Η φυγή από το ξενοδοχείο με σκάλες κινδύνου και SOS από κινητά - Διχασμένη η ομάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.