- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ιταλία ξαναβρίσκει την «dolce vita» της (εικόνες)
Ανοίγουν πλαζ, καφέ, εστιατόρια, κομμωτήρια και το Βατικανό
Ιταλία- Κορωνοϊός: Καφέ, εστιατόρια, μουσεία και κομμωτήρια ξανανοίγουν στη χώρα. Ανοίγει επίσης η βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.
Η Ιταλία κάνει σήμερα ένα ακόμη βήμα επιστροφής στην προ κορωνοϊού πραγματικότητα. Από νωρίς το πρωί άνοιξαν καφέ και εστιατόρια, κομμωτήρια, κουρεία, μουσεία και βιβλιοθήκες. Ξαναρχίζουν και οι λειτουργίες στις εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένου και του Αγίου Πέτρου. Τηρείται, όμως, αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας, με την θεία κοινωνία να δίδεται από τον ιερέα στα χέρια των πιστών, χωρίς αγιασμό και με περιορισμό στον αριθμό των πολιτών που θα εισέρχονται στον ναό.
Από νωρίς το πρωί, η κίνηση σε όλες τις μεγάλες ιταλικές πόλεις είναι σαφώς αυξημένη, με περισσότερους επιβάτες στο μετρό και τα λεωφορεία. Στα εμπορικά καταστήματα, η απόσταση ασφαλείας είναι ένα μέτρο και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.
Από σήμερα επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών στο εσωτερικό της περιφέρειας στην οποία διαμένουν, ενώ για τη δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης σε όλη την χώρα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Ιταλοί θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 3 Ιουνίου. Η υπεύθυνη δήλωση για τις μετακινήσεις θα πρέπει να υπογράφεται από τους Ιταλούς πλέον μόνον για μετάβαση εκτός περιφέρειας.
Παράλληλα ανοίγουν οι οργανωμένες και οι ελεύθερες πλαζ. Η απόσταση ανάμεσα στην μια ομπρέλα θαλάσσης και την άλλη είναι τα τρία μέτρα, ενώ οι Ιταλοί θα μπορούν να πίνουν αναψυκτικά και οτιδήποτε άλλο μόνον καθήμενοι στην ξαπλώστρα τους.
Έπειτα από δυο μήνες, τέλος, οι κάτοικοι της Ιταλίας μπορούν τώρα να ξανασυναντήσουν τους φίλους τους και εντός σπιτιού, αλλά συνεχίζουν να απαγορεύονται τα πάρτι.
Ο Άγιος Πέτρος ανοίγει
Η βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, η οποία παρέμενε κλειστή από τις 10 Μαρτίου, άνοιξε και πάλι τις πύλες της σήμερα γύρω στις 10:00 (ώρα Ελλάδας) με τα μέτρα προφύλαξης που απαιτούνται εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Παρουσία πολυάριθμων αστυνομικών που φορούσαν μάσκα, λίγοι επισκέπτες έκαναν ουρά τηρώντας απόσταση περίπου δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον για να μπουν στη βασιλική, η οποία αποτελεί την καρδιά του Βατικανού, αφού προηγουμένως θερμομετρηθούν και απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.