- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αμερικανικές εκλογές: Ο γαμπρός του Τραμπ δεν αποκλείει μεταθεσή τους
Η δήλωση του Τζάρεντ Κούσνερ που άναψε φωτιές
Ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός του Τραμπ, δεν είναι βέβαιος αν θα γίνουν τελικά την προγραμματισμένη ημερομηνία οι αμερικανικές εκλογές.
Ο γαμπρός και σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, προκάλεσε αμφιβολίες την Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 με μια αμφίσημη δήλωση σχετικά με την πιθανή αναβολή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, προτού ανασκευάσει τα λεγόμενά του λίγο αργότερα.
Μόνο το Κογκρέσο έχει τη δυνατότητα να μεταθέσει τις εκλογές σε άλλη ημερομηνία, βάσει των όσων προβλέπονται στο αμερικανικό Σύνταγμα.
Ωστόσο, οι δηλώσεις του συζύγου της Ιβάνκα Τραμπ ενέτειναν τις εικασίες γύρω από ένα ιδιαίτερα «ευαίσθητο» θέμα για τους Αμερικανούς. Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε από το περιοδικό Time αν μπορεί να δεσμευτεί ότι οι εκλογές θα γίνουν στην προκαθορισμένη ημερομηνία, ο Κούσνερ, που πιστεύεται ότι ασκεί μεγάλη επιρροή στον Τραμπ, απάντησε αόριστα: «Δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να αποφανθώ για το ένα ή το άλλο, όμως σε αυτό το στάδιο, αυτό προβλέπεται».
Λίγο αργότερα, αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον, έδωσε στη δημοσιότητα μια λακωνική ανακοίνωση: «Δεν γνωρίζω να υπήρξε καμία συζήτηση (σ.σ. στον Λευκό Οίκο) με στόχο την προσπάθεια να μετατεθεί η ημερομηνία των προεδρικών εκλογών».
Στα τέλη Απριλίου ο Τζο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε πεπεισμένος ότι ο Τραμπ θα επιχειρούσε «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» να αναβάλει τις εκλογές. «Δεν σκέφθηκα ποτέ να αλλάξω την ημερομηνία» τού απάντησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. «Γιατί να το κάνω;» διερωτήθηκε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο καλλιτέχνης από τη Νέα Ορλεάνη αποδέχθηκε κατηγορία τρίτου βαθμού - Το βεβαρημένο ιστορικό του
«Δεν θα μείνουμε άπραγοι», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς
Σκηνικό ρήξης αποκαλύφθηκε τις τελευταίες 24 ώρες
Ο πόλεμος έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή στοιχίζοντας τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων
Πώς συνδέεται μια τέτοια επιχείρηση με τα Στενά του Ορμούζ
Οι νόμοι μποϊκοτάζ που σκέφτεται να ενεργοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος
Η Ευρώπη παρακολουθεί ανήμπορη τον πόλεμο στον Ιράν
Η ΕΕ αναζητά εναλλακτικές οδούς στήριξης του Κιέβου - Σε εξέλιξη νέες διπλωματικές κινήσεις
Μέσα από μια σατιρική στιχομυθία, ο παρουσιαστής απαρίθμησε μία προς μία τις χώρες που γύρισαν την πλάτη στον Τραμπ
Ο Βιλερουά ντε Γκαλό καθησυχάζει για την οικονομία παρά την ενεργειακή αβεβαιότητα
Ο θάνατος του Ναϊνί δείχνει ότι οι στόχοι των ΗΠΑ και του Ισραήλ συνεχίζουν να είναι μέλη της διοίκησης του ιρανικού κράτους
Υπό εξέταση και το πάγωμα του ΕΦΚ
Η μελλοντική βασίλισσα της Νορβηγίας μετανιώνει για τη φιλία της με τον καταδικασμένο παιδόφιλο
Τα τελευταία χρόνια, ο Κιμ έχει επιδιώξει τον εκσυγχρονισμό των όπλων της Βόρειας Κορέας
«Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει πιο γρήγορα από ό,τι θεωρείται», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Είχε συλληφθεί με την κατηγορία της δολοφονίας αστυνομικών στις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
«Με το πολιτικό του πάθος, σφράγισε μια σημαντική φάση της ιταλικής ιστορίας», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι
Μόνο οι πρώτες έξι ημέρες των επιχειρήσεων είχαν κόστος 11,3 δισ. δολάρια
Μέχρι σήμερα, η βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης ήταν τα 60 έτη
Με αφορμή τα 71α γενέθλια του ηθοποιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.