- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ομπάμα: Χαοτική καταστροφή η διαχείριση της πανδημίας από τον Τραμπ
Δριμύτατη κριτική από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ
«Απόλυτα χαοτική καταστροφή» η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εκτιμά ότι η διαχείριση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού από τον διάδοχό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, ήταν μια «απόλυτα χαοτική καταστροφή», όπως μεταδίδουν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Αυτή τη δριμύτατη κριτική, την πιο σαφή μέχρι σήμερα,εκ μέρους του, ο πρώην πρόεδρος την έκανε το βράδυ της Παρασκευής σε μια τηλεφωνική συζήτηση μισής ώρας με πρώην συνεργάτες της κυβέρνησής του. Η ηχογραφημένη συνομιλία περιήλθε στην κατοχή του Yahoo News.
Ο Ομπάμα επικαλέστηκε την αντίδραση της κυβέρνησης στην υγειονομική κρίση για να επισημάνει ότι είναι αναγκαίο να επιλέγονται οι σωστοί ηγέτες και κάλεσε τους πρώην συμβούλους του να συνταχθούν με την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, του πρώην αντιπροέδρου που διεκδικεί την προεδρία απέναντι στον Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.
«Οι εκλογές που έρχονται, σε όλα τα επίπεδα, είναι τόσο σημαντικές επειδή δεν θα αντιμετωπίσουμε μόνο ένα πρόσωπο ή ένα πολιτικό κόμμα», φέρεται να είπε ο Ομπάμα. Εκτίμησε ότι ο πραγματικός εχθρός είναι η τάση «να είμαστε διχασμένοι, να βλέπουμε τους άλλους σαν εχθρούς».
Ο Ομπάμα, που παραμένει πολύ δημοφιλής στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, είχε ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι ο Ρεπουμπλικάνος διάδοχός του «απέρριψε τις προειδοποιήσεις» για τον κίνδυνο της πανδημίας. Ο Τραμπ κατηγορείται από τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι υποβάθμισε την απειλή και κατόπιν έδωσε αντιφατικές εντολές που προκάλεσαν σύγχυση.
Στη συζήτηση της Παρασκευής ο Ομπάμα αναφέρθηκε επίσης και στην αμφιλεγόμενη απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να βάλει στο αρχείο τις κατηγορίες σε βάρος του Μάικλ Φλιν, του πρώην συμβούλου του Τραμπ ο οποίος κατηγορήθηκε ότι είπε ψέματα στο FBI σχετικά με τις επαφές του με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον. «Δεν υπάρχει προηγούμενο, ένας άνθρωπος που κατηγορείται για ψευδορκία να γλιτώσει ατιμώρητος. Αυτό είναι το είδος της κατάστασης που αρχίζουμε να φοβόμαστε (…) ότι θα απειληθεί το κράτος δικαίου. Όταν παίρνουμε αυτόν τον δρόμο, αυτό μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα, το είδαμε αλλού», είπε, ζητώντας να μην υποτιμηθεί αυτό το γεγονός.
«Για αυτό θα περάσω όσο χρόνο χρειάζεται κάνοντας προεκλογική εκστρατεία, όσο εντατικά γίνεται, για τον Τζο Μπάιντεν», κατέληξε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην Δούκισσα του Γιορκ επισκέφθηκε τον Έπσταϊν λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του
«Ψευδές» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευμα των New York Times
Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι αρχές ερευνούν την έκταση των καταστροφών
Η κηδεία του προβλέπεται να γίνει στις 12:30 (ώρα Ελλάδας) στην ιρανική πρωτεύουσα
Εκτιμάται πως το έγκλημα είχε διαπραχθεί εβδομάδες νωρίτερα
4,9 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν το 2024
Πρόκειται για την έβδομη εκτέλεση στις ΗΠΑ από την αρχή της χρονιάς
Χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες
Ξοδεύτηκαν περίπου 2 εκατ. δολάρια για βασιλικό καβούρι Αλάσκας και 6,9 εκατ. δολάρια για αστακούς
Τι ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας
Συνδέθηκε με τα περιστατικά τον Ιανουάριο στη Μινεάπολη
Πιθανή επιστροφή του φαινομένου το καλοκαίρι, με ενισχυμένο σενάριο και παγκόσμιες επιπτώσεις
Σύλληψη μετά από ένταλμα Ελλάδας - Έφεση προαναγγέλλει η υπεράσπιση
Ισραηλινά πλήγματα στη Basij στην Τεχεράνη, με νεκρό τον διοικητή και ανώτατα στελέχη
Λειτουργούσε ως γέφυρα ανάμεσα στα πιο σκληροπυρηνικά στρατιωτικά στελέχη και τις πιο μετριοπαθείς πολιτικές φατρίες
Γιατί η διαφυγή με αυτοκίνητο μπορεί να αποβεί θανατηφόρα - Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης
Χρειάστηκαν 21 χρόνια από το άνοιγμα του εστιατορίου
Ο Τραμπ κατηγορεί συμμάχους για έλλειψη στήριξης και θέτει θέμα επανεξέτασης συμμετοχής
Βετεράνος των ειδικών δυνάμεων και της CIA - Η σύζυγός του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας
Ρήγμα με συμμάχους για το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.