- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
ΗΠΑ: Μεγαλύτερες απώλειες θέσεων εργασίας μετά τη Μεγάλη Ύφεση
Κοντά στα 22 εκατ. θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Απρίλιο
Η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που θα ανακοινωθεί σήμερα, αναμένεται να δείξει ότι το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε τουλάχιστον στο 16% τον περασμένο μήνα.
Η αμερικανική οικονομία έχασε πιθανόν 22 εκατ. θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, με τον αριθμό των μισθωτών υπαλλήλων να καταγράφει τη μεγαλύτερή του πτώση από την Μεγάλη Ύφεση, γεγονός που αποτελεί την πλέον δυσοίωνη ένδειξη μέχρι στιγμής για το πώς η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει τη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία.
Τη μηνιαία έκθεση του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση την παρακολουθούν στενά οικονομολόγοι και επενδυτές κάθε μήνα αλλά ιδιαίτερα τώρα που έκλεισαν αναγκαστικά οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις. Η έκθεση που θα ανακοινωθεί σήμερα αναμένεται να δείξει ότι το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε τουλάχιστον στο 16% τον περασμένο μήνα. Αυτό θα καταρρίψει το μεταπολεμικό ρεκόρ του 10,8% που καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 1982.
Τα στοιχεία θα ενισχύσουν πιθανόν τις προσδοκίες για μια βραδεία ανάκαμψη από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία. Θα έρθουν να προστεθούν στα απαισιόδοξα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες, τις επενδύσεις των επιχειρήσεων, το εμπόριο, την παραγωγικότητα και την αγορά κατοικίας, αποτυπώνοντας το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσαν τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν στις ΗΠΑ στα μέσα Μαρτίου για να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας.
Η οικονομική κρίση φέρνει προβλήματα στην υποψηφιότητα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. Αφού η κυβέρνηση Τραμπ επικρίθηκε για την αρχική της αντίδραση στην πανδημία, ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος ανυπομονεί να ‘ανοίξει’ και πάλι την οικονομία, παρά την αύξηση των κρουσμάτων και τις δυσοίωνες προβλέψεις για θανάτους.
«Η οικονομία μας είναι σε μηχανική υποστήριξη αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Έρικα Γκρόσεν, πρώην επίτροπος στην στατιστική υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας. «Θα βολιδοσκοπήσουμε την κατάσταση τους επόμενους λίγους μήνες για να δούμε εάν μπορούμε να βγούμε με ασφάλεια από το κώμα που προκάλεσε η πολιτική μας», πρόσθεσε η ίδια.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.