- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: 2.448 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες
Ο Τραμπ λέει ότι η Αμερική έχει εμπλακεί σε άγρια μάχη με μια φρικτή ασθένεια
ΗΠΑ: Πάνω από 2.400 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σε 24 ώρες σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν το 24ωρο της Πέμπτης 7 Μαΐου περισσότεροι από 2.400 επιπλέον θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Μετά τον εν λόγω ημερήσιο απολογισμός ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τις 75.500 , σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Άλλοι 2.448 θάνατοι καταγράφηκαν ως τις 20:30 της Πέμπτης (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα την προηγουμένη, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης. Στις ΗΠΑ εξάλλου καταμετρώνται πλέον πάνω από 1,25 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης (+27.300 σε 24 ώρες). Περίπου 195.000 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί.
Έχουν γίνει πάνω από 8,1 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ στη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι ημερήσιοι απολογισμοί θανάτων δεν έχουν πέσει κάτω από το φράγμα των 1.000 από την 1η Απριλίου. Αφού κατέγραψαν πάνω από 3.100 θανάτους σε 24 ώρες περί τα μέσα του προηγούμενου μήνα, οι ΗΠΑ παραμένουν σε ένα «πλατό», ένα πολύ υψηλό επίπεδο θανάτων εξαιτίας της επιδημίας, από το οποίο δυσκολεύονται να κατέβουν.
Μολονότι η επιδημία μοιάζει να επιβραδύνεται στη Νέα Υόρκη, επίκεντρο της κρίσης — πάνω από 20.000 πιθανούς και επιβεβαιωμένους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 θρηνεί η πολιτεία — εμφανίζονται άλλες εστίες, όπως η περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας, της Ουάσινγκτον.
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα όπου καταγράφονται μακράν οι περισσότεροι θάνατοι και τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, κατά τα επίσημα δεδομένα. Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της χώρας, κατηγορεί συχνά την Κίνα πως ψεύδεται για τον δικό της απολογισμό και στην πραγματικότητα θρηνεί περισσότερα θύματα από ό,τι η δική του χώρα.
«Η Αμερική έχει εμπλακεί σε άγρια μάχη με μια φρικτή ασθένεια», είπε χθες ο μεγιστάνας. «Προσευχόμαστε οι επιστήμονες και οι ερευνητές μας να καινοτομήσουν στις θεραπείες, να φτιάξουν θεραπείες και εμβόλια, και να το κάνουν γρήγορα», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας σκύλος εντοπίστηκε να κοιμάται ήρεμα μέσα στο κοινοβούλιο προκαλώντας έκπληξη και γέλιο
Πέντε ιδιωτικά σχολεία αποφάσισαν επίσης να κλείσουν, σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης
Αντιμέτωπες με πρόστιμα ύψους έως και 590.783 δολαρίων την ημέρα
Οι συλληφθέντες διώκονται για αδικήματα κατά πνευματικής ιδιοκτησίας
Τι είχε γίνει γνωστό νωρίτερα
Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην ανάγνωση ρολογιών, αλλά και στην κατανόηση απλών υπολογισμών και ποσοστών
32 χώρες της Συμμαχίας αναμένεται να συναντηθούν στις αρχές Ιουλίου στην Άγκυρα για Σύνοδο Κορυφής
Ο αμφιλεγόμενος σούπερ σταρ της ψυχολογίας πάσχει από ακαθησία
Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι τα δύο πλοία ήταν «μη συμμορφούμενα»
Οι πρώτες ακυρώσεις ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα
Φέρεται να είχε λάβει έγκριση για να διασχίσει τα Στενά του Ορμούζ
Νέες απειλές από το Ιράν για χτυπήματα σε αραβικά κράτη
Αν και κατέλαβε έδρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο η υπόθεση πήρε διαστάσεις
Το χρονικό της υπόθεσης
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.