- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία - Κορωνοϊός: Ουρές για δωρεάν τρόφιμα από άνεργους νέους
Σε δύσκολη θέση οι φοιτητές που δεν μπορούν να εργαστούν σε part-time δουλειές λόγω καραντίνας
Στήνονται στην ουρά για να παραλάβουν δωρεάν τρόφιμα: Η δύσκολη καθημερινότητα νέων φοιτητών που δεν μπορούν να εργαστούν part-time λόγω καραντίνας.
Μην μπορώντας να εργαστούν σε part-time δουλειές εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει η καραντίνα, φοιτητές σε πανεπιστήμια της Γαλλίας καταφέρνουν και επιζούν με τρόφιμα που τους προσφέρουν δωρεάν οι αρχές, καθώς δίνουν μάχη να αντεπεξέλθουν στα έξοδα διαβίωσης.
Το να στέκονται στην ουρά για να πάρουν δωρεάν τρόφιμα είναι πλέον κάτι σαν τελετουργικό για πολλούς φοιτητές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ξαφνική οικονομική πίεση που δέχονται και προέρχεται από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού.
Οι ξένοι φοιτητές πλήττονται ιδιαίτερα, καθώς δεν διαθέτουν κάποιο σπίτι, στο οποίο μπορούν να επιστρέψουν εύκολα. Στην Ορλεάνη, στην κεντρική Γαλλία, φοιτητές που αναγκάστηκαν να μείνουν στα δωμάτιά τους στις εστίες παραλαμβάνουν γάλα, καφέ, ζυμαρικά και τρόφιμα σε κονσέρβες, όπως και προϊόντα υγιεινής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τους δίνουν κουπόνια για να πηγαίνουν να ψωνίζουν.
«Πολλοί φοιτητές έχασαν τη δουλειά τους, που τους επέτρεπε να τρώνε και να πληρώνουν το ενοίκιο του δωματίου τους» είπε ο Αλεξίς Μπος, μέλος της φοιτητικής ένωσης FSU. Οι περισσότεροι από τους φοιτητές που μπήκαν σε καραντίνα στις εστίες είναι ξένοι που προέρχονται από Αφρική και Ασία.
Από τη μεριά του ο πρύτανης του πανεπιστημίου της Ορλεάνης Αρί Μπρουάν λέει ότι εκ των 3.460 φοιτητών εκεί, σχεδόν 1.000 φοιτητές ανέφεραν «τεράστιες δυσκολίες» στο να πληρώνουν το ενοίκιό τους ή να αγοράζουν τα βασικά είδη. Οι περισσότεροι είναι ξένοι που δεν έχουν την πολυτέλεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
Το πανεπιστήμιο μετέτρεψε ένα κτίριο, που συνήθως χρησιμοποιείται για μαθήματα της Παιδαγωγικής σε κέντρο διανομής. «Προχωράτε, κρατάτε τις αποστάσεις ασφαλείας» λέει ένα μέλος του προσωπικού του πανεπιστημίου στους φοιτητές που έχουν σχηματίσει ουρά για να μπουν.
Ο 28χρονος Φατόκομα από τη Σενεγάλη είναι μεταξύ των φοιτητών που παίρνουν τρόφιμα.
«Ζω κυρίως με βοήθεια από την πρόνοια και κουπόνια» σημειώνει στο Reuters.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετά εμπορικά πλοία χτυπήθηκαν μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
Τον κατηγορούσαν για περιστατικά ταπείνωσης και για απειλές απέλασης
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Το χρονικό της σπουδαίας ανακάλυψης
Η φωτιά στο πλοίο τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε
Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.