Κοσμος

Κορωνοϊός: 574 νέοι θάνατοι στη Γαλλία και καραντίνα ως 11 Μαΐου

Διάγγελμα Μακρόν για «ελπίδα και αβεβαιότητα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρος της Γαλλίας
Διάγγελμα Μακρόν για τον κορωνοϊό © EPA/LUDOVIC MARIN

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα έως τις 11 Μαΐου η Γαλλία και 574 νεκροί μέσα σε 24 ώρες. Νέο διάγγελμα από τον Εμανουέλ Μακρόν.

Νέος απολογισμός θυμάτων και κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία λίγα λεπτά πριν ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν απευθύνει νέο διάγγελμα προς το γαλλικό λαό για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία του κορωνοϊού στη Γαλλία ανέρχεται σε 14.967. Επιπλέον, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού υπολογίζονται σε 98.076, αυξημένα κατά 2.763 ασθενείς Covid-19, από την Κυριακή. Συνολικά, 32.113 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Γαλλίας, αριθμός αυξημένος κατά 287 ασθενείς από την Κυριακή.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, από την πλευρά του, ανακοίνωσε επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών αλλά και της λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων έως τις 11 Μαΐου. Η επιδημία του κορωνοϊού στη Γαλλία μπορεί να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά ο Εμανουέλ Μακρόν: «Η ελπίδα επιστρέφει, αλλά τίποτα δεν είναι βέβαιο». Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε: «Η επιδημία δείχνει να επιβραδύνει. Χάρη στις προσπάθειές σας σημειώνουμε πρόοδο κάθε ημέρα. Η χώρα μας δεν ήταν προετοιμασμένη επαρκώς για αυτήν την κρίση. Όλοι υποστήκαμε τις συνέπειες. Τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες όλοι πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες». 

Coronavirus: Discours d'Emmanuel Macron du 13 avril

ΠΡΟΣΦΑΤΑ