Κοσμος

Εγγονός Τσόρτσιλ: Πιο «εθνικός ηγέτης» τώρα ο Μπόρις Τζόνσον

Βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, μεταξύ ζωής και θανάτου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπόρις Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον / © EPA/WILL OLIVER

Ο εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ πιστεύει ότι η περιπέτεια του Τζόνσον με τον κορωνοϊό θα τον κάνει περισσότερο «εθνικό ηγέτη».

Ο εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ και πρώην βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, σερ Νίκολας Σόαμς, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είναι «περισσότερο εθνικός ηγέτης» μετά την περιπέτεια της υγείας του με τον νέο κορωνοϊό. Ο Βρετανός πρώην βουλευτής πρόσθεσε αναφερόμενος στον Μπόρις Τζόνσον ότι «βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, μεταξύ ζωής και θανάτου».

Μια τέτοια εμπειρία σύμφωνα με τον εγγονό του πρώην πρωθυπουργού και εθνικού ηγέτη του Ηνωμένου Βασιλείου Ουίνστον Τσόρτσιλ θα αναγκάσει τον Τζόνσον να επανεξετάσει το πολιτικό του έργο μέχρι στιγμής και θα τον κάνει να αναθεωρήσει τη στρατηγική του.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

Ο σερ Νίκολας Σόαμς πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός αναπόφευκτα θα «δει διαφορετικά τον τομέα της δημόσιας υγείας» και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν. «Πιστεύω ότι σήμερα ο Τζόνσον είναι περισσότερο ένας εθνικός ηγέτης από ένας πολιτικός κόμματος και αυτό είναι καλοδεχούμενο», είπε χαρακτηριστικά ο σερ Νίκολας Σόαμς.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Μπόρις Τζόνσον μετά το εξιτήριο ευχαρίστησε τους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του βρετανικού ΕΣΥ που μπορεί να έχουν καταγωγή από τη Νέα Ζηλανδία έως την Πορτογαλία. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ