- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισπανία - Κορωνοϊός: Οχυρώνουν τα τουριστικά θέρετρα για το Πάσχα
Αυστηροί έλεγχοι για να σταματήσουν τους ιδιοκτήτες που θέλουν να πάνε στα εξοχικά τους εν μέσω καραντίνας
Αστυνομικά μπλόκα και τσιμεντένια οδοφράγματα στα παραθαλάσσια θέρετρα της Ισπανίας εν όψει Πάσχα - Για τους «απείθαρχους» του κορωνοϊού.
Υπό κανονικές συνθήκες, το παραθαλάσσιο θέρετρο Καλαφέλ βλέπει τον πληθυσμό του να τετραπλασιάζεται το Πάσχα. Όμως, φέτος, στην Ισπανία τσιμεντένια οδοφράγματα και αστυνομικοί έλεγχοι εμποδίζουν την άφιξη των ιδιοκτητών στα εξοχικά τους.
Σε απόσταση μιας ώρας από τη Βαρκελώνη, το Καλαφέλ είναι μία από τις παράκτιες πόλεις που επιχειρούν να σταματήσουν την άφιξη ανθρώπων που επιδεικνύουν ανυπακοή στην αυστηρή καραντίνα που έχει επιβληθεί στην Ισπανία.
«Άνθρωποι έρχονται εδώ αυτές τις ημέρες και φοβόμαστε ότι οι αφίξεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες τις επόμενες ημέρες, την εβδομάδα του Πάσχα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πληθυσμός συνήθως τετραπλασιάζεται» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραμόν Φερέ, ο δήμαρχος της μικρής πόλης των σχεδόν 25.000 κατοίκων. Καθώς η δημοτική αστυνομία δεν έχει τα μέσα να ελέγξει τα δεκάδες σημεία εισόδου στην πόλη, η δημοτική αρχή αποφάσισε να τα κλείσει, χρησιμοποιώντας τσιμεντένια οδοφράγματα και να διεξάγει ελέγχους στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο.
Ο κορωνοϊός έχει ελάχιστα πλήξει την κοινότητα αυτή. Όμως, «δεν διαθέτουμε υπηρεσίες υγείας που θα μπορούσαν να αναλάβουν μια χιονοστιβάδα προσβληθέντων, που θα μπορούσε να έρθει από τη Βαρκελώνη» σημειώνει ο δήμαρχος.
Περίπου 200 χλμ. βορειότερα, στο Κόστα Μπράβα, καταγράφονται αφίξεις τουριστών από τη Γαλλία, παρά το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. «Δεν ξέρουμε πώς έφθασαν, καθώς τα σύνορα είναι κλειστά. Υποθέτουμε ότι ακολούθησαν εναλλακτικές διαδρομές» τη νύχτα, λέει η Μόντσε Μιντάν, δήμαρχος του Ρόζας, μιας παραθαλάσσιας πόλης, που βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ από τη Γαλλία.
«Δεν πρόκειται για μια χιονοστιβάδα αφίξεων. Όμως, κάτοικοι μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν διαμερίσματα, όπου, ξαφνικά, βλέπουν ενοίκους και οι ταμίες στα σούπερ μάρκετ είδαν πελάτες που βρίσκονται συνήθως εδώ το καλοκαίρι».
Οι ισπανικές αρχές απευθύνουν εκκλήσεις στους Ισπανούς να σέβονται τα μέτρα απομόνωσης μένοντας στα σπίτια τους στις διακοπές του Πάσχα, ενώ ενίσχυσαν τους οδικούς ελέγχους.
Παρά τις εκκλήσεις, ο ισπανικός Τύπος καταγράφει το παράδειγμα χωριών που αποφάσισαν να αποκλείσουν την πρόσβαση σε αυτά, χρησιμοποιούν drones για να επιτηρούν τις αφίξεις ή παρακολουθούν την κατανάλωση του νερού στα σπίτια για να εντοπίσουν πιθανούς παραβάτες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή ωθεί επενδυτές και κατοίκους να κάνουν δεύτερες σκέψεις
Οι αρχές μιλούν για στοχευμένη πράξη βίας κατά της εβραϊκής κοινότητας
Αντόνιο Κόστα: Η αποδυνάμωση των κυρώσεων αυξάνει τα έσοδα της Ρωσίας και απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια
H Τεχεράνη υποστηρίζει πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από συμμαχικές της δυνάμεις
Σοβαρή οικονομική κρίση πλήττει το νησί της Καραϊβικής
«Οι ηγέτες του Ιράν κρύβονται σαν τα ποντίκια», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
«Θα πλήξουμε πολύ σκληρά το Ιράν την επόμενη εβδομάδα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Πώς οι έντονες βροχοπτώσεις «ξύπνησαν» σπόρους ετών κάτω από την άμμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.