- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Lufthansa: Ζημία ενός εκατομμυρίου ευρώ κάθε ώρα λόγω κορωνοϊού
Εξυπηρετεί πλέον μόλις 3.000 επιβάτες ημερησίως
Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει για τα καλά τη γερμανική αεροπορική εταιρεία, Lufthansa, η οποία σημειώνει ζημία ενός εκατομμυρίου ευρώ κάθε ώρα.
Ζημία που φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ έχει η Lufthansa κάθε ώρα λόγω του κορωνοϊού. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία-κολοσσός διαπραγματεύεται ήδη το ύψος της βοήθειας που θα λάβει από το κράτους ούτως ώστε να αντιμετωπίσει έστω και μερικώς τις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.
Σε μήνυμά του προς τους εργαζομένους της εταιρείας, ο επικεφαλής τη Lufthansa, Κάρστεν Σπορ, τόνισε πως «κάθε ώρα χάνουμε συνολικά ένα εκατομμύριο ευρώ από τα αποθέματα ρευστότητάς μας – μέρα και νύχτα, εβδομάδα με εβδομάδα και μάλλον μήνα προς μήνα».
Αξίζει να σημειωθεί πως η Lufthansa εξυπηρετεί αυτή την περίοδο λιγότερους από 3.000 επιβάτες την ημέρα. Πριν από την κρίση, ο αριθμός των επιβατών για την Lufthansa έφθανε τους 350.000 ημερησίως.
Πριν λίγες ημέρες η εταιρεία ανακοίνωσε το κλείσιμο της θυγατρικής της German Wings ενώ οι Swiss και Austrian, στις οποίες κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, συζητούν ήδη με τις κυβερνήσεις της Ελβετίας και της Αυστρίας αντίστοιχα, προκειμένου να λάβουν κρατική ενίσχυση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το έθνος πενθεί» δηλώνει ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ
Όσα αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg
Για ποιο λόγο σκαλίζουμε κολοκύθες – Ποιος ήταν ο «Stingy Jack»
«Όσοι προσπάθησαν να ανατρέψουν τη δημοκρατία θα λογοδοτήσουν» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος
Εν αναμονή του διαγγέλματος Μακρόν
Τι δείχνουν νέα στοιχεία
Πότε ξεκίνησαν και ποιες οι ενδείξεις για το αν θα σταματήσουν
Το χρονικό του άγριου εγκλήματος και το τηλεφώνημα που πρόλαβε να κάνει η θεία του στις αρχές
«Δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τι θα γίνει με την προγραμματισμένη περιοδεία στη Λατινική Αμερική
Λεηλασίες, πλιάτσικο και άγριο ξύλο σε Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις
Δεν κάνει πίσω ο Αλβανός πρωθυπουργός
Πώς η επικεφαλής του Rassemblement National μπορεί να κερδίσει τη γαλλική προεδρία
Τεχνικό πρόβλημα ή πολιτική απόφαση
Τεράστιες καταστροφές στο ιστορικό κτίριο
Είχε προηγηθεί λεηλασία στην επιχείρηση
«Δεν σταμάτησε ούτε στιγμή» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.