- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε κρουαζιερόπλοιο
Το πλοίο έχει ρίξει άγκυρα ανοικτά της Ουρουγουάης
Επιβεβαιώθηκαν 80 κρούσματα κορωνοϊού σε κρουαζιερόπλοιο - Σε καραντίνα οι επιβάτες.
Συναγερμός έχει σημάνει στην Ουρουγουάη, καθώς δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε κρουαζιερόπλοιο έχουν επιβεβαιωθεί. Η αυστραλιανή εταιρεία Aurora Expeditions ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 80 άνθρωποι που επιβαίνουν σε ένα κρουαζιερόπλοιο, αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Μοντεβιδέο, βρέθηκαν θετικοί στο νέο κορωνοϊό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, οι υγειονομικές αρχές της Ουρουγουάης προχώρησαν σε διαγνωστικούς ελέγχους και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί θετικοί στον SARS-CoV-2 81 επιβάτες και ναυτικοί. Αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα άλλων 90 δειγμάτων ενώ 45 άνθρωποι βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.
Το Υπουργείο Υγείας της Ουρουγουάης είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι είχαν προσβληθεί από την ασθένεια «τουλάχιστον 60» από τους περίπου 200 ανθρώπους που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο «Greg Mortimer». Οι έξι από αυτούς ήταν σε σοβαρή κατάσταση και επιτράπηκε η αποβίβασή τους, προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι παραμένουν πάνω στο πλοίο, το οποίο απέχει σχεδόν 20 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Μοντεβιδέο.
Οι επιβάτες και το πλήρωμα (στην πλειονότητά τους είναι Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί και Βρετανοί) παραμένουν μπλοκαρισμένοι εδώ και περίπου 10 ημέρες πάνω στο Greg Mortimer, αφού οι αρχές της Ουρουγουάης απαγόρευσαν την αποβίβασή τους. «Υπάρχει ένα σχετικά αυξημένο ποσοστό των προσβληθέντων, όμως μόνο έξι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία του Μοντεβιδέο επειδή κινδύνευε η ζωή τους» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουρουγουάης Ερνέστο Τάλβι. Πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις, ιδίως με την κυβέρνηση της Αυστραλίας, για να οργανωθεί η επιστροφή των επιβατών στις χώρες τους.
Το «Greg Mortimer», που φέρει σημαία Μπαχαμών, απέπλευσε από την Ουσουάια της Αργεντινής στις 15 Μαρτίου για κρουαζιέρα στην Ανταρκτική.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.