Κοσμος

Διάγγελμα Ερντογάν για κορωνοϊό: Δίνει τον μισθό του για 7 μήνες

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ξεκινά εκστρατεία δωρεών για την αντιμετώπιση της επιδημίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © EPA/STR

Διάγγελμα Ερντογάν για τον κορωνοϊό: Ο πρόεδρος της Τουρκίας αρχίζει να μαζεύει δωρεές και προσφέρει τον μισθό του για 7 μήνες.

Τον μισθό του για 7 μήνες δίνει ο Ερντογάν στη μάχη κατά του κορωνοϊού στην Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος, σε διάγγελμά του το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαρτίου 2020, ανακοίνωσε ότι ξεκινά εκστρατεία δωρεών, προσφέροντας τον μισθό του για 7 μήνες. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό.

Στο διάγγελμά του ο Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία διαθέτει πολύ καλύτερες υποδομές υγείας από άλλες χώρες που δοκιμάζονται επίσης απο τον κορωνοϊό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην επάρκεια φαρμάκων και στις διαθέσιμες κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων ανά την τουρκική επικράτεια. Παράλληλα, προανήγγειλε το άνοιγμα νέων νοσοκομείων για ασθενείς με κορωνοϊό, υποσχέθηκε έκτακτο κονδύλι ύψους 6 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών στον τομέα της Υγείας και καθησύχασε τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον τομέα των τροφίμων.

Επιπλέον, ο Ερντογάν ζήτησε από τους πολίτες που δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα, να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία αλλά να επιλέγουν το σπίτι.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το καθετί για να εμποδίσουμε τη διάδοση του ιού» ξεκαθάρισε και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία των εργαζομένων σε εταιρείες που παραμένουν ανοικτές.

Στο διάγγελμά του αναφέρθηκε και στην απόφασή του να σταματήσουν τα υπεραστικά δρομολόγια τρένων και λεωφορείων, επισημαίνοντας ότι ανάλογοι περιορισμοί μπορούν να τεθούν και στις αστικές συγκοινωνίες.

Νεκροί από κορωνοϊό στην Τουρκία: Έφθασαν τους 168

Την ίδια στιγμή οι νεκροί από κορωνοϊό στην Τουρκία έφθασαν τους 168, καθώς 37 πέθαναν το τελευταίο 24ωρο. Ο φονικός ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται, με τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού να φθάνουν πλέον τα 10.827 και την Τουρκία να βρίσκεται στη 12η θέση της παγκόσμιας λίστας.

Ο συνολικός αριθμός των διαγνωστικών τεστ που έχουν διεξαχθεί στην Τουρκία μέχρι στιγμής, ανέρχεται σε 76.981.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ