- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου γιατί πίστευαν ότι είχε κορωνοϊό
Συνέβη στην Κένυα που αριθμεί επτά κρούσματα του Covid-19
Νεαροί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν άνδρα στην Κένυα γιατί πίστευαν πως ήταν φορέας του νέου κορωνοϊού.
Ομάδα νεαρών στην Κένυα έστησε ενέδρα σε φερόμενο φορέα του νέου κορωνοϊού και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Το BBC και η Daily Mail αναφέρουν ότι ο όχλος των νεαρών ήταν οπλισμένος με πέτρες. Το θύμα επέστρεφε σπίτι του από ένα μπαρ στο χωριό στο Μσαμπουένι στην επαρχία Κουάλε της Κένυας.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι η ομάδα των «εκδικητών» είχε βάσιμες υποψίες ότι ο άνδρας ήταν θετικός στον θανατηφόρο νέο κορωνοϊό και αποφάσισαν να «απαλλάξουν» το χωριό από την παρουσία του λιθοβολώντας τον. Ο άνδρας κατέληξε μετά την επίθεση σε νοσοκομείο της περιοχής.
Ο διοικητής της αστυνομίας της επαρχίας Κουάλε δήλωσε ότι κανείς δεν γνωρίζει αν πράγματι το θύμα είχε προσβληθεί από τον Covid-19. «Κάποιοι μας είπαν ότι οι νεαροί είδαν τον άνδρα να τρικλίζει και να παραπατά. Ξεκίνησαν καβγά μαζί του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου», είπε ο διοικητής της αστυνομίας. Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, αλλά η υπόθεση ερευνάται.
Το υπουργείο Υγείας της Κένυας έχει μέχρι στιγμής καταγράψει επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην χώρα της ανατολικής Αφρικής. Η κυβέρνηση έχει ήδη επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς, έχει κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και έχει απαγορεύσει τις συναθροίσεις για να περιορίσει τη διάδοση του νέου κορωνοϊού στην Κένυα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.