ΔΝΤ-Κορωνοϊός: Πρέπει να γίνουν πολλά για την παγκόσμια οικονομία
Η επικεφαλής του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα καλεί τις κυβερνήσεις να συντονιστούν για να απορροφηθούν οι κραδασμοί λόγω της πανδημίας
ΔΝΤ: Η παγκόσμια οικονομία επηρεάζεται από τον κορωνοϊό, γι' αυτό χρειάζεται συντονισμένη δράση από τις κυβερνήσεις, ανέφερε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
Να κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να τονώσουν την παγκόσμια οικονομία που πλήτεται από την πανδημία κορωνοϊού, καλεί τις κυβερνήσεις το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όλα τα μέτρα, «όλη αυτή η δουλειά -είτε είναι νομισματική, δημοσιονομική ή ρυθμιστική- είναι πιο αποτελεσματική όταν γίνεται σε συνεργασία» ανέφερε η επικεφαλής του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Και πρόσθεσε: «Η συνεχής επικοινωνία και ο στενός συντονισμός είναι τα καλύτερα φάρμακα για να εγγυηθούν ότι τα δεινά που προκαλεί ο ιός θα είναι σχετικά βραχύβιος».
Το ΔΝΤ δεν έχει ακόμα υπολογίσει με ακρίβεια τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία. Έχει ανακοινώσει απλά ότι η ανάπτυξη θα είναι ασθενέστερη από αυτήν που καταγράφηκε πέρυσι. Αλλά καθώς κλείνουν τα σχολεία και σταματά η οικονομική δραστηριότητα λόγω των μέτρων περιορισμού, πολλοί οικονομολόγοι φοβούνται ότι ο κόσμος θα υποχωρήσει σε ύφεση.
Η Γκεοργκίεβα σημείωσε ότι σημαντικά μέτρα ανακοινώνονται «καθημερινά», χαρακτηρίζοντας «τολμηρά» αυτά που ελήφθησαν την Κυριακή 15 Μαρτίου από τις κεντρικές τράπεζες. «Ωστόσο, προφανώς, μένουν ακόμα πολλά να γίνουν. Ενώ εξαπλώνεται ο ιός, η ενισχυμένη συντονισμένη δράση θα είναι απαραίτητη για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη και να διασφαλιστεί η σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας» σημείωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Η επικεφαλής του Ταμείου υπενθύμισε ότι το ΔΝΤ είναι σε θέση να κινητοποιήσει χρηματοδότηση 1.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μήνυμα που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το έγγραφο που εστάλη στις χώρες που έλαβαν πρόσκληση να συμμετέχουν
Πώς περιγράφει το περιστατικό ο άνδρας - Παραμένει η οργή στην Πολιτεία
Η ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να φέρει βόρειο σέλας σε περιοχές που δεν εμφανίζεται συνήθως
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, γεννήσεις, θάνατοι
Οι σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης στο επίκεντρο
Τουλάχιστον 40 νεκροί - Στο μικροσκόπιο οι γραμμές των τρένων
Όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο Βιτρούβιος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι διάσημος για το έργο του De architectura
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια μετά τη φονική σύγκρουση τρένων
Κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας εναντίον της Daily Mail
Οι σχέσεις τους ξεκινούν πριν από την Ιρανική Επανάσταση του 1979
Οι τεχνικοί που βρίσκονται στο σημείο διαπίστωσαν φθορές
Η υπόθεση παίρνει τώρα νέα τροπή
Η εκτόξευση της xAI στα 250 δισ. δολάρια φέρνει τον Μασκ πιο κοντά από ποτέ στο όριο-ορόσημο
Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ υπόσχεται «ενδελεχή και απολύτως διαφανή» έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.