- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ στο Axios: Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει σύντομα - Δεν έχει απομείνει σχεδόν τίποτα να στοχοποιήσουμε
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Τραμπ στο Axios: Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει «σύντομα» καθώς «δεν έχει απομείνει σχεδόν τίποτα να στοχοποιήσουμε»
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή του στο Axios ότι οι πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ έχουν πλήξει τόσο εκτεταμένα τις ιρανικές υποδομές, που πλέον υπάρχουν ελάχιστοι εναπομείναντες στόχοι υψηλής αξίας στη χώρα.
«Κάτι λίγα εδώ κι εκεί... Οποτεδήποτε θέλω να τελειώσει, θα τελειώσει», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της πεντάλεπτης κλήσης.
«Τους χτυπήσαμε πολύ σκληρά. Κοιτάς τον χάρτη και δεν έχει απομείνει πρακτικά τίποτα για να στοχοποιήσουμε που να μην έχει ήδη ισοπεδωθεί ή εξουδετερωθεί», φέρεται να δήλωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην ένταση των αεροπορικών επιδρομών των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του ότι η εκστρατεία αποσκοπεί στην πλήρη αποδόμηση της ικανότητας της Τεχεράνης να διεξάγει πόλεμο ή να απειλεί τη ροή της ενέργειας παγκοσμίως, τονίζοντας παράλληλα πως η πίεση θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση.
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από όση πιστεύαμε ότι ήταν εφικτή, ακόμη και στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», δήλωσε.
Παράλληλα, τόνισε ότι η εχθρικότητα του Ιράν εκτεινόταν πέρα από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, προς τα κράτη του Κόλπου σε όλη την περιοχή.
«Κυνηγούσαν την υπόλοιπη Μέση Ανατολή. Πληρώνουν για 47 χρόνια θανάτου και καταστροφής που προκάλεσαν. Αυτή είναι η ανταπόδοση. Δεν θα ξεμπλέξουν τόσο εύκολα», είπε ο Τραμπ.
Παρά τις δηλώσεις αυτές, αναλυτές επισημαίνουν ότι το Ιράν διατηρεί ακόμη τη δυνατότητα για ασύμμετρες επιθέσεις, όπως αυτές που σημειώθηκαν πρόσφατα στον Περσικό Κόλπο.
Με πληροφορίες από Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρόνια - Χαμός σε όλη τη χώρα
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Μέτρα κατά της πρώην επικεφαλής του RT France για διασπορά προπαγάνδας
Πώς κατάφερε ο ιστορικός και συγγραφέας να εξοργίσει τους πάντες
Φέρεται να ήταν φρουρός στο Stalag 326 VI K, όπου κρατούνταν έως και 200.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
Η 21χρονη Ταρανέχ Ραχίμι καταδικάστηκε σε θάνατο και η δίδυμη αδελφή της, Ρομίνα, σε 25 χρόνια φυλάκιση
«Παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη
Η σπάνια εξομολόγηση της γυναίκας του θρύλου της Formula 1
H απαγόρευση της πρόσβασης των δημοσιογράφων ισχύει για 14 μέρες
Η άνοδος προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες - Εξετάζονται μέτρα προστασίας της αγοράς
Σε ύψιστη επιφυλακή τέθηκαν τα μαχητικά της Βαρσοβίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.