Κοσμος

Κορωνοϊός: Παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία στη Μ. Βρετανία

Παρά τις συμβουλές των επιστημόνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία στην Μ. Βρετανία
Κορωνοϊός: Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία στην Μ. Βρετανία ©EPA/GEORGI LICOVSKI

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν εξετάζει προς το παρόν την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων στη Μ. Βρετανία παρά την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα συζητήσει προτάσεις για μέτρα τήρησης αποστάσεων μεταξύ των ανθρώπων για την προστασία των ηλικιωμένων από τον κορωνοϊό κατά την διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του. Παρόλα αυτά και παρά την συμβουλή των επιστημόνων, το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν είναι ένα μέτρο που πρόκειται να συζητηθεί αυτήν την στιγμή.

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε επίσης από τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, να ηγηθεί της συνεδρίασης της επιτροπής διαχείρισης της κρίσης για την λήψη οικονομικών και επιχειρηματικών μέτρων, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του. «Οι φορολογικές αρχές είναι έτοιμες να συνδράμουν όλες τις επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και τις αεροπορικές εταιρείες, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας», σημείωσε.

Μπροστά στην αρνητική κριτική που έχει προκαλέσει ο τρόπος διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, ο εκπρόσωπός του δήλωσε σήμερα ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η «Ανοσία της αγέλης, αλλά η προστασία της ζωής». Τέλος, πρόσθεσε ότι «Εχουμε πραγματοποιήσει περισσότερα τεστ από τις περισσότερες χώρες στον κόσμο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ