Κοσμος

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Κλείνουν μουσεία, θέατρα και κινηματογράφοι

Έως τις 3 Απριλίου - Σε καραντίνα 15 εκατ. άνθρωποι - Τι προβλέπει το διάταγμα που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ιταλία
Κορωνοϊός στην Ιταλία/ © EPA/MATTEO CORNER

Κλείνουν στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού μουσεία, θέατρα και κινηματογράφοι - Με πρωθυπουργικό διάταγμα μπαίνουν σε καραντίνα 15 εκατ. άνθρωποι.

Η Ιταλία κλείνει τα μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και άλλες αίθουσες θεαμάτων σε ολόκληρη την επικράτειά της για να αντιμετωπίσει τη διάδοση του κορωναϊού, σύμφωνα με διάταγμα που υπεγράφη σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 από τον πρωθυπουργό της χώρας Τζουζέπε Κόντε. Εκτός από την καραντίνα, στην οποία έθεσε εκατομμύρια Ιταλούς στο βόρειο τμήμα της χώρας, η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν λόγω κορωνοϊού από σήμερα και μέχρι τις 3 Απριλίου οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιχνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να μπορούν, πάντως, να κάνουν τα ψώνια τους τις καθημερινές ή να πηγαίνουν σε ένα μπαρ ή σε ένα εστιατόριο, με την προϋπόθεση πάντως ότι θα σέβονται την απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των πελατών.

Σε καραντίνα 15 εκατ. άνθρωποι

Αυτήν τη στιγμή τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία ανέρχονται σε 5.883, με τους θανάτους να έχουν φθάσει τους 233. Το βόρειο τμήμα της χώρας έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας τέθηκαν την Κυριακή σε καραντίνα, ένα μέτρο το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη. Οι είσοδοι και οι έξοδοι από μια εκτεταμένη ζώνη στη βόρεια Ιταλία, η οποία εκτείνεται από το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι τη Βενετία, πόλη που συγκεντρώνει τουρίστες απ' όλο τον κόσμο, υπόκεινται πλέον σε πολλούς περιορισμούς, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό.

Οι αθλητικές διοργανώσεις αναστέλλονται, επίσης. Ωστόσο, ορισμένες θα μπορέσουν εντούτοις να πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές, διευκρινίζεται στο διάταγμα.

Αυτά τα χωρίς προηγούμενο μέτρα προστίθενται στο κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων μέχρι τα μέσα Μαρτίου σε ολόκληρη την ιταλική χερσόνησο. Η Ιταλία είναι η χώρα που δοκιμάζεται περισσότερο στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ