- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δεύτερη φορά με κοροναϊό μια γυναίκα από την Ιαπωνία
Ανησυχητική εξέλιξη - Δεν έχει συμβεί σε άλλο άνθρωπο
Γυναίκα από την Ιαπωνία επιβεβαιώθηκε θετική στον Covid-19 για δεύτερη φορά, εβδομάδες μετά την ανάρρωσή της.
Iαπωνέζα τουριστική οδηγός βρέθηκε θετική στον νέο κοροναϊό για δεύτερη φορά, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η κυβέρνηση της επαρχίας Οσάκα, πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο στη χώρα στον οποίο συμβαίνει αυτό.
Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιαπωνία ανέρχεται σε 186, σε σχέση με 170 χθες.
Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε χθες την είδηση ότι η γυναίκα αυτή προσβλήθηκε ξανά από τον covid-19, αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.
Αν και πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους περιστατικό στην Ιαπωνία, μολύνσεις ατόμων για δεύτερη φορά από τον νέο κοροναϊό έχουν καταγραφεί στην Κίνα.
«Μόλις κάποιος μολυνθεί από την ασθένεια, ενδέχεται ο ιός να παραμένει εν υπνώσει στον οργανισμό του και με σχεδόν ανύπαρκτα συμπτώματα, αν όμως βρει τον δρόμο προς τους πνεύμονες, τότε ενδέχεται να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του», δήλωσε ο Φίλιπ Τιέρνο καθηγητής Μικροβιολογίας και Παθολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλά δεν είναι γνωστά για τον νέο κοροναϊό. «Δεν είμαι βέβαιος ότι δεν είναι διφασική (νόσος), όπως ο άνθρακας», πρόσθεσε, κάτι που σημαίνει ότι αφού η ασθένεια φαίνεται να υποχωρεί, επανέρχεται.
Στο μεταξύ ένα μέρος των εκατοντάδων μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, που βρίσκεται αγκυροβολημένο σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα εδώ και τρεις εβδομάδες εξαιτίας του νέου κοροναϊού, άρχισε να αποβιβάζεται σήμερα, αλλά θα τεθεί υπό παρακολούθηση, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
«Διακόσια μέλη του πληρώματος άρχισαν να αποβιβάζονται σήμερα και αυτή η επιχείρηση θα συνεχιστεί επί αρκετές ημέρες», εξήγησε το υπουργείο Υγείας.
Οι επιβάτες έχουν αρχίσει ήδη να αποβιβάζονται έπειτα από 14 ημέρες που έμειναν σε καραντίνα. Το πλήρωμα, που εκτιμάται σε περίπου 1.000 παρέμενε στο κρουαζιερόπλοιο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.