- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κοροναϊός: «Αδειάζει» σύντομα το Diamond Princess
Αποβίβαση αύριο 500 επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο σε καραντίνα
Ιαπωνία-κοροναϊός: Περίπου 500 επιβάτες θα αποβιβαστούν αύριο από το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα.
Περίπου 500 επιβάτες θα εγκαταλείψουν αύριο, Τετάρτη, το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία, αφού βρέθηκαν αρνητικοί στα τεστ για τον νέο κοροναϊό, ο οποίος μόλυνε εκατοντάδες ανθρώπους πάνω στο πλοίο, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.
«Ο ακριβής αριθμός (των ανθρώπων που θα φύγουν την Τετάρτη) αλλάζει ακόμη, αλλά θα είναι περίπου 500 άτομα», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Μόνο εκείνοι που τα αποτελέσματά τους στα τεστ ήταν αρνητικά και δεν είχαν στενή επαφή με άτομο που να έχει μολυνθεί θα επιτραπεί να αποβιβαστούν από το πλοίο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Η πλειονότητα θα είναι Ιάπωνες: πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, έχουν ανακοινώσει την επιθυμία τους να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους που βρίσκονται πάνω στο πλοίο.
Περίπου 3.700 επιβάτες και μέλη πληρώματος 56 εθνικοτήτων βρίσκονταν αρχικά πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, που τέθηκε σε καραντίνα στις αρχές Φεβρουαρίου στον κόλπο της Γιοκοχάμα κοντά στο Τόκιο, έπειτα από τον εντοπισμό επιβάτη ο οποίος είχε αποβιβαστεί στο Χονγκ Κονγκ πριν αποκαλυφθεί ότι είχε μολυνθεί.
Όλοι είχαν λάβει εντολή να παραμείνουν στις καμπίνες τους για δύο εβδομάδες, όμως αυτό δεν εμπόδισε την εξάπλωση του ιού: τουλάχιστον 542 άτομα έχουν μολυνθεί.
Πρόκειται για την κύρια εστία μόλυνσης του νέου κοροναϊού εκτός Κίνας.
Ο απολογισμός του νέου κοροναϊού έφθασε τους 1.886 θανάτους σήμερα στην ηπειρωτική Κίνα. Εκτός Κίνας, έχουν καταγραφεί πέντε θάνατοι: ένας στο Χονγκ Κονγκ, ένας στις Φιλιππίνες, ένας στην Ιαπωνία, ένας στην Ταϊβάν και ένας στη Γαλλία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.