- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπανγκλαντές: 14 νεκροί σε ναυάγιο πλεούμενου με πρόσφυγες Ροχίνγκια
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πνίγηκαν και άλλοι 70 διασώθηκαν όταν ναυάγησε στα ανοικτά του Μπανγκλαντές πλεούμενο που μετέφερε πρόσφυγες Ροχίνγκια που προσπαθούσαν να φθάσουν στη Μαλαισία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.
«Μέχρι τώρα έχουμε ανασύρει 14 πτώματα και διασώσαμε 70 ανθρώπους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της ακτοφυλακής Νάιμ ουλ Χακ, ενώ οι έρευνες βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη κοντά στο νησί Σεντ Μάρτιν, στον κόλπο της Βεγγάλης. Στο πλεούμενο που αναποδογύρισε επέβαιναν περίπου 130 άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους του Μπανγκλαντές.
Πολλοί Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ, που προσέφυγαν στο Μπανγκλαντές εξαιτίας του διωγμού της μουσουλμανικής μειονότητάς τους, προσπαθούν να σωθούν από τη μιζέρια και την απελπισία των γιγαντιαίων καταυλισμών προσφύγων πηγαίνοντας στη Μαλαισία προς αναζήτηση καλύτερης ζωής.
Δύο πλεούμενα αναχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας από τις ακτή του Κοξ Μπαζάρ, στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές, όπου στους καταυλισμούς προσφύγων συνωστίζονται σχεδόν ένα εκατομμύριο Ροχίνγκια, δήλωσε ο Χαμιντούλ Ισλάμ, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.
Οι πρόσφυγες «παρασύρθηκαν από διακινητές» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φάισαλ Χάσαν Χαν, άλλος αξιωματικός της ακτοφυλακής.
Από την περασμένη χρονιά, οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές έχουν συλλάβει πάνω από 500 Ροχίνγκια σε παραθαλάσσια χωριά και πάνω σε πλεούμενα καθώς ετοιμάζονταν να φύγουν για τη Μαλαισία, χώρα με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό, όπου ζει ήδη μεγάλο μέρος της διασποράς των μειονοτικών.
Η αστυνομία του Μπανγκλαντές εξάλλου σκότωσε τουλάχιστον επτά φερόμενους ως διακινητές ανθρώπων σε βίαια επεισόδια το 2019.
Η μεταναστευτική ροή προς τη Μαλαισία αυξάνεται την περίοδο Νοεμβρίου-Μαρτίου, μετά τον μουσώνα, όταν η θάλασσα είναι πιο ασφαλής και μικρότερα αλιευτικά μπορούν θεωρητικά να κάνουν τον επικίνδυνο περίπλου προς ως τη Μαλαισία.
Εκτιμάται ότι 25.000 Ροχίνγκια εγκατέλειψαν το Μπανγκλαντές και τη Μιανμάρ το 2015 και αποπειράθηκαν να φθάσουν με πλεούμενα στην Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και την Ινδονησία. Εκατοντάδες εξ αυτών πνίγηκαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα τελευταία χρόνια, ο Κιμ έχει επιδιώξει τον εκσυγχρονισμό των όπλων της Βόρειας Κορέας
«Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει πιο γρήγορα από ό,τι θεωρείται», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Είχε συλληφθεί με την κατηγορία της δολοφονίας αστυνομικών στις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
«Με το πολιτικό του πάθος, σφράγισε μια σημαντική φάση της ιταλικής ιστορίας», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι
Μόνο οι πρώτες έξι ημέρες των επιχειρήσεων είχαν κόστος 11,3 δισ. δολάρια
Μέχρι σήμερα, η βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης ήταν τα 60 έτη
Με αφορμή τα 71α γενέθλια του ηθοποιού
Σφοδρές αντιδράσεις από τους επικριτές του
«Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί» - Η συνέντευξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Η προστασία της Aramco από τις ελληνικές συστοιχίες και οι στόχοι της Αθήνας
Ο σπουδαίος Κύπριος σεφ είχε βραβευτεί με αστέρι Michelin - Το «αντίο» του Νίκου Αλιάγα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επίθεση που έγινε το 1941 και έβαλε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Συνελήφθη την ίδια ημέρα που ανακηρύχθηκε υποψήφιος για την προεδρία του CHP με 15,5 εκατομμύρια ψήφους
Ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν ενημέρωσε λίγο αργότερα πως «δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις»
«Περιμένουμε βοήθεια από την Ιαπωνία σε αντίθεση με το NATO»
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.