- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Serial killer Κύπρου: Νέες καταθέσεις για ευθύνες αστυνομικών
Ποιο το σκεπτικό της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας
Ανεξάρτητη αρχή ζητά να ληφθούν νέες καταθέσεις για την υπόθεση του κατά συρροήν δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες αστυνομικών.
Τη λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων για να συμπληρωθεί ο φάκελος που αφορά σε τυχόν ευθύνες αστυνομικών ως απόρροια της δράσης του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, ζήτησε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στον κυπριακό «Φιλελεύθερο» το πόρισμα με τις εισηγήσεις των τεσσάρων ποινικών ανακριτών παραδόθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο στον πρόεδρο της Αρχής πρώην δικαστικό Ανδρέα Πασχαλίδη, ο οποίος το μελέτησε και το παρέδωσε μαζί με τις δικές του εισηγήσεις στα μέλη της. Αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», συμφώνησαν με τις εισηγήσεις που υποβλήθηκαν και αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους ποινικούς ανακριτές να λάβουν κάποιες επιπρόσθετες καταθέσεις που κρίνονται αναγκαίες, πριν το τελικό πόρισμα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για μελέτη και λήψη οριστικών αποφάσεων.
Οι καταθέσεις θα ληφθούν από πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και δεν αποκλείεται ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα να ενσωματωθούν στον φάκελο της υπόθεσης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες του «Φ», από τις αρχικές εισηγήσεις του πορίσματος, φαίνεται να αφαιρούνται 2-3 πρόσωπα που υπηρετούν στο Αρχηγείο Αστυνομίας και ήταν στη λίστα για εξέταση του ενδεχομένου για ποινική δίωξη. Τώρα θα γίνει εισήγηση για ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες τους μόνο. Στο πόρισμα των ποινικών ανακριτών από 450 σελίδες, γίνεται εισήγηση για ποινική ή πειθαρχική δίωξη 23 περίπου αστυνομικών (οι εφτά αφορούν στην αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας) διαφόρων βαθμίδων που χειρίστηκαν σε διάφορα στάδια τις καταγγελίες για εξαφάνιση γυναικών. Σε δύο περιπτώσεις, οι καταγγελίες αφορούσαν εξαφάνιση μητέρας και του παιδιού της. Οι ενδεχόμενες ευθύνες αποδίδονται σε αστυνομικούς της πρώτης γραμμής που εξέτασαν τις καταγγελίες, στους υπευθύνους τμημάτων ή βοηθούς, μέχρι και υψηλόβαθμα στελέχη που χειρίστηκαν τους φακέλους και έπρεπε λόγω αξιώματος να παρέμβουν ώστε να γίνει πιο ενδελεχής και σωστή έρευνα.
Όποιες κι αν είναι οι τελικές εισηγήσεις της Ανεξάρτητης Αρχής, ο τελευταίος λόγος για τη λήψη αποφάσεων ανήκει στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος μπορεί να τις αποδεχθεί, να αφαιρέσει ή να προσθέσει πρόσωπα ή να ζητήσει συμπληρωματικές έρευνες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.