- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πύρινη κόλαση στην Αυστραλία - Σε κατάσταση συναγερμού η Καμπέρα
Οι χειρότερες δασικές πυρκαγιές των τελευταίων δύο δεκαετιών
Μεγάλες δασικές πυρκαγιές σε εξέλιξη στην Καμπέρα της Αυστραλίας με αποτέλεσμα οι αρχές να θέσουν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί η νότια επικράτεια της Καμπέρας στην Αυστραλίας καθώς μαίνονται δασικές πυρκαγιές, οι οποίες έχουν ήδη κάνει στάχτη μια έκταση μεγαλύτερη των 18.500 εκταρίων.
Σύμφωνα με τις αρχές της Επικρατείας της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας (ACT) πρόκειται για τις χειρότερες πυρκαγιές των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Οι κάτοικοι των προαστίων της Καμπέρας κλήθηκαν να βρίσκονται σε επιφυλακή για πιθανή εκκένωση των περιοχών τους. «Ο συνδυασμός της ακραίας ζέστης, του ανέμου και ενός ξηρού τοπίου θα θέσει σε κίνδυνο τα προάστια του νότου της Καμπέρας Η πυρκαγιά αυτή μπορεί να γίνει πολύ απρόβλεπτη. Μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη. Έτσι, με βάση τις καλύτερες συμβουλές που έχω στη διάθεσή μου, μόλις αποφάσισα να κηρύξω κατάσταση επιφυλακής για την επικράτεια της πρωτεύουσας της Αυστραλίας. Αυτή ισχύει άμεσα και θα ισχύει για όσο χρονικό διάστημα υπάρχει κίνδυνος για την Καμπέρα», δήλωσε ο επικεφαλής της ACT, Άντριου Μπαρ.
Η περιοχή που φλέγεται βρίσκεται ανάμεσα στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη και διαμένουν σε αυτήν περίπου 400.000 άνθρωποι.
Το 2003 οι πυρκαγιές στα προάστια της Καμπέρας στοίχισαν τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων και προκάλεσαν τον τραυματισμό 500, ενώ 470 σπίτια καταστράφηκαν.
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, έχει επικριθεί για τον τρόπο αντιμετώπισης τόσο των πυρκαγιών όσο και του απολογισμού τους, καθώς αυτές μαίνονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχουν κάψει περισσότερες από 2.000 οικίες και πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζώα. Ακόμα, 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο θάνατος του Χαμενεΐ αναζωπύρωσε στη Μόσχα μνήμες από την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι το 2011
Η πολύωρη κατάθεση του ζεύγους Κλίντον και τα όσα είπαν για την υπόθεση Έπσταϊν
«Θα εκδικηθούμε την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία του Ριάντ», λέει ο Τραμπ
Η επίθεση των ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν ανοίγει την «πύλη προς την ειρήνη», υποστήριξε
Πρόκειται για την πιο σαφή και σκληρή διατύπωση μέχρι στιγμής
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δοκιμάσει μια οικονομία που οικοδομήθηκε μεθοδικά επί δεκαετίες
Η ανάλυση βασίστηκε σε ψηφιακά ίχνη χρήσης ιστοσελίδων και εφαρμογών
Έρχεται κλιμάκωση σε Λίβανο, Υεμένη και Ιράκ με το φόβο γενικευμένης σύγκρουσης
Δεν εμφανίστηκε λόγω προβλημάτων υγείας - Αντιμέτωπος με ποινή έως 20 ετών
Η επιχείρηση κατέληξε σε αιματηρή συμπλοκή
Σε περίπτωση που αυτό είναι ασφαλές πρέπει να εγκαταλείψουν το Ιράν τώρα μέσω ξηράς
Ο Μάικλ Φίλιπς δηλώνει ότι πάσχει από μικροφαλλία και μιλά ανοιχτά κατά του body shaming
Μετά το περιστατικό παρήγγειλε χάπι αντισύλληψης
Το σχέδιο αφορά κυρίως εποχικούς εργαζομένους
Στρατηγικά βομβαρδιστικά έπληξαν στόχους βαθιά στο εσωτερικό του Ιράν, αναφέρει η CENTCOM
Πώς θα επιλεγεί ο νέος ανώτατος ηγέτης
Οι δηλώσεις των ηγετών - Από την ανοιχτή καταδίκη του Σάντσεθ έως τις ελπίδες για «νέα εποχή» στην Τεχεράνη
«Η Τουρκία θα εντείνει τις επαφές σε όλα τα επίπεδα για άμεση κατάπαυση πυρός» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος
Έρευνα αποκαλύπτει θεαματική στροφή του παγκόσμιου οικονομικού εγκλήματος - Η Ρωσία στο επίκεντρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.