- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας
Αντίποινα για την εκτόξευση των «εκρηκτικών» μπαλονιών
Ισραήλ: Αεροπορικό πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την εκτόξευση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς από τον θύλακα.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι προχώρησε — για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ — σε αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας υποδομής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα όπως ανέφερε για τα μπαλόνια με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς τα οποία στάλθηκαν από τον θύλακα προς το έδαφος του Ισραήλ.
Ισραηλινό «επιθετικό ελικόπτερο έπληξε στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας υποδομή που χρησιμοποιείτο για μυστικές δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», ανέφερε το επιτελείο σε ανακοίνωσή του.
Διευκρίνισε πως επρόκειτο για αντίποινα για την εκτόξευση προς την ισραηλινή επικράτεια μπαλονιών με προσαρμοσμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Τέτοιου είδους αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί χρησιμοποιούνται για να προκαλούνται πυρκαγιές σε καλλιέργειες και κοινότητες κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λωρίδας της Γάζας.
Πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας στον παλαιστινιακό θύλακα επιβεβαίωσε ότι έγινε ισραηλινό πλήγμα εναντίον βάσης του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, της ισλαμιστικής οργάνωσης που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Προχθές Τετάρτη η αεροπορία του Ισραήλ έπληξε «στόχους» — εγκαταστάσεις της Χαμάς — στον θύλακα σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις τεσσάρων ρουκετών εναντίον του νότιου τμήματος της ισραηλινής επικράτειας.
Το Ισραήλ έχει εμπλακεί από το 2008 τρεις φορές σε πόλεμο με τη Χαμάς και ένοπλες οργανώσεις που έχουν συμμαχήσει μαζί της στη Λωρίδα της Γάζας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα της χώρας και η πραγματική επιλογή για τον επόμενο ηγέτη
Μαζική αεροπορική επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας με 100 βόμβες σε υπόγειο συγκρότημα στην Τεχεράνη
Μνημειώδες σκηνικό για μπαλέτο του 1939 στη Νέα Υόρκη δημοπρατείται από τον οίκο Bonhams στο Παρίσι
Οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τον Θεό να χαρίσει στον πρόεδρο Τραμπ σοφία, ευλογία και καθοδήγηση
Η εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ομίλου μετά την αγορά του Politico
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.