- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Το δικαστικό σύστημα βίασε ξανά και ξανά» τη 19χρονη Βρετανίδα
Παρέμβαση του βρετανικού ΥΠΕΞ για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού στην Κύπρο
Έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της 19χρονης Βρετανίδας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στην Κύπρου.
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου έκρινε χθες Δεύτερα ένοχη την 19χρονη Βρετανίδα, η οποία κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της από 12 Ισραηλινούς στο τουριστικό θέρετρο της Αγίας Νάπας. Η 19χρονη καταδικάστηκε για δημόσια βλάβη ύστερα από ψευδή καταγγελία και θα ακούσει την ποινή της στις 7 Ιανουαρίου.
Οργισμένοι διαδηλωτές έξω από το δικαστικό μέγαρο της Αμμοχώστου καταδίκασαν την απόφαση υποστηρίζοντας ότι το «δικαστικό σύστημα βίασε ξανά και ξανά την 19χρονη». Οι δικηγόροι της Βρετανίδας δηλώνουν αποφασισμένοι να εφεσιβάλουν την απόφαση και καταγγέλλουν ότι παραβιάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα της πελάτισσάς τους. Σημειώνεται ότι η 19χρονη έμεινε για τέσσερις εβδομάδες υπό κράτηση στην Κύπρο ως ύποπτη για ψευδή καταγγελία. Η 19χρονη άλλαξε την κατάθεσή της κατά τη διάρκεια της εξέτασης της υπόθεσης από τις κυπριακές αρχές.
Η απόφαση του δικαστηρίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη βρετανική κοινή γνώμη και μάλιστα το θέμα έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί το υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με το BBC, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η εν λόγω υπόθεση ήταν «πολύ θλιβερή» και θα θέσει το θέμα στις κυπριακές Αρχές.
Ο δικηγόρος Μάικλ Πόλακ, διευθυντής της οργάνωσης Justice Abroad, ο οποίος υπερασπίζεται τη γυναίκα, ανέφερε ότι η δήλωση ανάκλησης δόθηκε όταν δεν υπήρχε παρών δικηγόρος ή μεταφραστής, εξηγώντας ότι αυτό αποτελεί παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επέκρινε επίσης τη διεκπεραίωση της υπόθεσης από τον δικαστή Μιχάλη Παπαθανασίου, προσάπτοντάς του ότι αρνήθηκε να ακούσει οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με το εάν ο καταγγελλόμενος βιασμός έλαβε χώρα.
Η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να μετριαστεί η ποινή και ο δικαστής όρισε την 7η Ιανουαρίου ως την ημερομηνία για την επιβολή ποινής.
Η νεαρή υποστηρίζει ότι άλλαξε την κατάθεσή της κάτω από την πίεση της αστυνομίας στη διάρκεια επίπονης ανάκρισης και χωρίς την παρουσία δικηγόρου, αλλά οι εισαγγελείς και το δικαστήριο απέρριψαν τον ισχυρισμό της.
Οι Ισραηλινοί, οι οποίοι αρνούνται την κατηγορία, αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από 10 ημέρες και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε κλίμα έντονης πόλωσης η αναμέτρηση
Ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη εποχή να σημειώσεις σερί 52 χρόνων ελλειμματικών προϋπολογισμών
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.