- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σουμάτρα: Τουλάχιστον 24 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
Πολλά θύματα είναι ακόμα παγιδευμένα μέσα στο λεωφορείο
Τουλάχιστον 24 νεκροί και πολλοί άλλοι τραυματίες στην πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στη Σουμάτρα .
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο νησί της Σουμάτρας, όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα και κατέληξε σε ρέμα 150 μέτρα πιο κάτω, γνωστοποίησε η αστυνομία.
Το λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο στην επαρχία της Νότιας Σουμάτρας, έπεσε στη χαράδρα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα [τοπική ώρα· 18:00 ώρα Ελλάδας], δήλωσε ο Ντόλι Γκουμάρα, εκπρόσωπος της αστυνομίας, στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Διαπέρασε το διαχωριστικό από μπετόν και έπεσε στο φαράγγι. Πολλά θύματα είναι ακόμα παγιδευμένα μέσα στο λεωφορείο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Κανένα άλλο όχημα δεν ενεπλάκη στο δυστύχημα.
Ομάδες έρευνας και διάσωσης βρίσκονται ακόμη επιτόπου στο πλαίσιο της επιχείρησης για την ανάσυρση των νεκρών και των τραυματιών και τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία.
Το δυστύχημα έγινε κοντά στην πόλη Παγκάρ Αλάμ, σε απόκρημνη, απομονωμένη περιοχή, που περιέπλεξε τις επιχειρήσεις διάσωσης.
Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει με 27 επιβάτες αλλά επιβίβασε κι άλλους καθ’ οδόν. Επιζήσαντες είπαν στους αστυνομικούς πως την ώρα που έγινε το δυστύχημα στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου πενήντα άνθρωποι.
Οι τραγωδίες είναι συχνές στους δρόμους του αρχιπελάγους, καθώς τόσο ο στόλος των οχημάτων, όσο και οι υποδομές είναι σε κακή κατάσταση και αρκετοί οδηγοί είναι άπειροι. Τον Σεπτέμβριο, τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν άλλο λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή Σουκαμπούμι (ανατολική Ιάβα).
Τέσσερις μήνες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν επιβάτης προσπάθησε να αποσπάσει τον έλεγχο από τον οδηγό λεωφορείου, με αποτέλεσμα το όχημα να συγκρουστεί με δύο διερχόμενα αυτοκίνητα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.