Κοσμος

Πώς ο Τριντό υποβάθμισε τη διαμάχη με τον Τραμπ

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε τον πρωθυπουργό του Καναδά ως «διπρόσωπο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
jastin.jpg
Τζάστιν Τριντό © EPA/ADRIAN WYLD / POOL

Ο Τζάστιν Τριντό έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για τα όσα ανέφερε στο επίμαχο βίντεο για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η αρχή της διαμάχης ήταν το σχόλιο του Τριντό για τον Τραμπ που διέρρευσε. Ακολούθησε ο διπλωματικός «πάγος», ο καθόλου διπλωματικός χαρακτηρισμός «διπρόσωπος» και η ελαφρώς ταπεινωτική απολογία. 

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό υποβάθμισε σήμερα το βίντεο, όπου εμφανίζεται να συζητά για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με άλλους ηγέτης της διεθνούς κοινότητας, επισημαίνοντας ότι εξεπλάγη ευχάριστα με τις εξελίξεις σε μια διμερή συνάντηση μεταξύ των δύο.

Ο Τραμπ αποκάλεσε τον Τριντό «διπρόσωπο», μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, όπου συζητάει με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας σχετικά με το γεγονός ότι «έπεσαν τα σαγόνια» της ομάδας του Τραμπ «στο πάτωμα», κατά τη διάρκεια μιας αυθόρμητης συνέντευξης Τύπου με τους δύο ηγέτες.

«Είχαμε μια φανταστική συνάντηση χθες μεταξύ εμού και του προέδρου… Χθες τη νύχτα, έκανα μια αναφορά στο γεγονός ότι υπήρξε μια μη προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τη συνάντησή μου με τον πρόεδρο Τραμπ, με χαρά συμμετείχα σε αυτή, όμως ήταν σίγουρα αξιοσημείωτη», εξήγησε ο Τριντό, στον οποίο τέθηκε το ερώτημα εάν ζήτησε συγγνώμη στον Τραμπ για το σχόλιό του.

«Εκπλαγήκαμε όλοι και νομίζω με χαρά μάθαμε ότι η επόμενη G7 θα διεξαχθεί στο Καμπ Ντέιβιντ, νομίζω ότι ήταν μια μη προγραμματισμένη ανακοίνωση… και νομίζω ότι κάθε ηγέτης έχει ομάδες των οποίων πού και πού τα σαγόνια πέφτουν μπροστά σε μη προγραμματισμένες ανακοινώσεις, όπως το ίδιο το βίντεο για παράδειγμα» σημείωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ