Κοσμος

Έκοψαν τον μισθό ενός γκέι για να είναι ίδιος με των γυναικών

Προσέφυγε στη δικαιοσύνη με μήνυση για διάκριση και μισθολογική ανισότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pride-2444813_1920.jpg
© Pixabay

Γκέι εργαζόμενος καταγγέλλει ότι του έκοψαν τον μισθό για να είναι ίδιος με των γυναικών-συναδέλφων του.

Γκέι άνδρας, ο οποίος εργάζεται σε εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων στη Νέα Υόρκη, κατέθεσε αγωγή για διακριτική συμπεριφορά σε βάρος του καθώς του έκοψαν το μισθό ώστε να συμβαδίζει με αυτόν των γυναικών συναδέλφων του.
 
Στην αγωγή κατά της εταιρείας Eventique, η οποία διοργανώνει events για μεγάλες εταιρείες όπως οι Nike, Twitter και Amazon, ο Wesley Wernecke υποστηρίζει ότι οι εργοδότες του προσπάθησαν να τον αποξενώσου και να τον μειώσουν στους συναδέλφους του μόνο και μόνο επειδή είναι ομοφυλόφιλος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου NBC ένα μήνα μετά την πρόσληψή του πολλοί συνάδελφοί του Wernecke έκαναν περιπαικτικά σχόλια για τη «κοριτσίστικη» βέρα του. Τον ρώτησαν, μάλιστα, εάν η σύζυγός του φοράει παρόμοια βέρα. Ο Wernecke απάντησε ότι τον σύζυγό του τον λένε Έβαν.

Η ένταση στις σχέσεις με τους συναδέλφους του συνεχίστηκε. Τον απέκλειαν από όλες τις συσκέψεις και ποτέ δεν τον καλούσαν για ένα ποτό μετά τη δουλειά. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τον κάλεσε στο γραφείο του για να του ανακοινώσει ότι ο μισθός του θα μειωθεί κατά 50% από τα 145.000 στα 70.000 δολάρια.

Νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας χαρακτήρισε τις καταγγελίες του εργαζόμενου «αβάσιμες». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ