- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεξικό: Πέντε αστυνομικοί δολοφονήθηκαν σε ενέδρα
Ενώ έκαναν περιπολία κοντά στη Σαν Βισέντε Κοατλάν
Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν έπεσαν σε ενέδρα στην Πολιτεία Οαχάκα, στο νότιο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν έπεσαν σε ενέδρα στην Πολιτεία Οαχάκα, στο νότιο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Η επίθεση διαπράχθηκε ενώ οι αστυνομικοί έκαναν περιπολία κοντά στη Σαν Βισέντε Κοατλάν, πόλη 4.000 κατοίκων περίπου 80 χιλιόμετρα από την Οαχάκα, πρωτεύουσα της ομώνυμης Πολιτείας.
«Κατόπιν ένοπλης επίθεσης, πέντε στελέχη της αστυνομίας της Πολιτείας έχασαν τη ζωή τους και δύο άλλοι τραυματίστηκαν ενώ εκτελούσαν την αποστολή τους στα όρια του Σαν Βισέντε Κοατλάν», ανέφερε η γραμματεία δημόσιας ασφάλειας σε ανακοίνωσή της.
Οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι τραυματίστηκαν εισήχθησαν σε νοσοκομείο.
Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, ο Αλεχάντρο Μουράτ, καταδίκασε την επίθεση και αξίωσε οι εισαγγελικές αρχές να διενεργήσουν διεξοδική έρευνα.
Τα βίαια επεισόδια, που γενικά συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στην Οαχάκα.
Πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αφότου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξαπέλυσε τον Δεκέμβριο του 2006 ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την πάταξη των καρτέλ των ναρκωτικών.
Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών στο Μεξικό οδεύει να καταρρίψει νέο ιστορικό υψηλό το 2019 και η βία συνέβαλε καθοριστικά να υποχωρήσει η δημοτικότητα του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, η οποία έχει φθάσει στο 59,8%, στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Consulta Mitofsky.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί κάποιοι κάνουν λόγο για «τεράστιο χτύπημα για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ»
«Προσπαθεί να εκτρέψει την προσοχή των Αμερικανών από τα προβλήματα»
Πώς διαβάζει η Ευρώπη τα αποτελέσματα
«Οι Αμερικανοί πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή των αναλογικών αντιποίνων παρήλθε», προειδοποίησε ο Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ
Αεροσκάφος cargo της Amazon βγήκε εκτός διαδρόμου και συγκρούστηκε με οχήματα
Από τη ματωμένη Ουκρανία πηγαίνουμε στην αμήχανη Γερμανία, από ένα οργισμένο ηφαίστειο στη Βενετία, και από το πρώτο foldable iPhone στο GPT-6 Astra και σε μια σημαντική καρδιολογική χρήση τής ΑΙ
«Οποιοδήποτε πλοίο εισέρχεται σε αυτή τη νέα ζώνη θα τίθεται σε λίστα κυρώσεων»
«Η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ περιλαμβάνει μια πολυεπίπεδη αντιαεροπορική άμυνα με αναχαιτιστικά χαμηλής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας»
«Ελπίζουμε ειλικρινά να καταλήξουμε σε συμφωνίες με τους Αμερικανούς εταίρους μας» σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση
Τι μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ
«Δεν τις αναγνώρισε η μητέρα τους όταν τις είδε», λέει ο ξάδελφός τους
Εντείνονται οι προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου - Τριήμερη εκεχειρία
Στο 41% η AfD στις δημοσκοπήσεις - Πίεση στον καγκελάριο Μερτς και φόβοι για επεισόδια
Ανησυχίες στη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου για έλλειψη ετοιμότητας και άνοδο δυνάμεων φιλικών προς τη Μόσχα
Η Σάρα Χαλίφα και οι συγκατηγορούμενοί της καταδικάστηκαν σε θάνατο διά απαγχονισμού
Οι Αμερικανοί απεσταλμένοι συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρόεδρο στο Κρεμλίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.