- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Αντέλ στις χιλιάδες υπογραφές κατά της απέλασης μιας 10χρονης
Η Σαμίρα έφυγε από τη χώρα της για να γλιτώσει τη κλειτοριδεκτομή
Χιλιάδες πολίτες, ανάμεσά τους και η Αντέλ Εξαρχόπουλος, υπογράφουν αίτηση κατά της απέλασης της μικρής Σαμίρα από την Ακτή του Ελεφαντοστού.
Περισσότεροι από 126.000 πολίτες, ανάμεσά τους και η ελληνογαλλίδα ηθοποιός Αντέλ Εξαρχόπουλος, έχουν υπογράψει την αίτηση που συνέταξε ο ευρωβουλευτής Ραφαέλ Γκλικσμάν κατά της απέλασης στην Ιταλία ενός 10χρονου κοριτσιού από την Ακτή Ελεφαντοστού που πηγαίνει σε σχολείο της περιοχής του Παρισιού.
«Η Σαμίρα είναι 10 ετών. Διέφυγε από τη χώρα της με τους γονείς της για να γλυτώσει την κλειτοριδεκτομή. Θα απελαθεί στις 12 Νοεμβρίου. Η Σαμίρα επέζησε της βίας της κόλασης στη Λιβύη. Διασώθηκε κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο. Σε αυτόν τον διάπλου έχασε τη μητέρα της», γράφει ο Ραφαέλ Γκλικσμάν, του κεντροαριστερού κόμματος Place Publique, προς τον διευθυντή του αστυνομίας του Παρισιού.
Το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο των αιτήσεων change.org υπογράφηκε από τη σοσιαλίστρια δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό, την πρώην υπουργό Παιδείας Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, τις ηθοποιούς Μαρίνα Φόις και Αντέλ Εξαρχόπουλος, σύμφωνα με συνεργάτες του ευρωβουλευτή.
Ο πατέρας του κοριτσιού, συνοδευόμενος από μέλη του περιβάλλοντος του ευρωβουλευτή, θα γίνει δεκτός την Πέμπτη, στην αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού.
«Η περίπτωση της Σαμίρα δεν είναι η μόνη, είναι το σύμβολο της διαδικασίας του Δουβλίνου. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία αλλά τουλάχιστον 1.000 παιδιά είναι σε αυτή την κατάσταση στη Γαλλία», σύμφωνα με τον Πιέρ Νατνέλ Μπυσιέρ, κοινοβουλευτικό συνεργάτη του Γκλικσμάν, ο οποίος συνοδεύει εδώ και μήνες τη μαθήτρια και τον πατέρα της, που έφθασαν στη Γαλλία τον Ιανουάριο.
Στις 12 Νοεμβρίου το κοριτσάκι και ο πατέρας της αναμένεται να απελαθούν στη Βενετία, σύμφωνα με τον κανονισμό του Δουβλίνου, που αναθέτει την εξέταση του αιτήματος ασύλου στη χώρα εισόδου στην Ευρώπη, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ιταλία για την οικογένεια αυτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.