- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το Γιαβούζ άρχισε τις γεωτρήσεις στην Κύπρο
Τι δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ
Το Γιαβούζ άρχισε τις γεωτρήσεις στην Κύπρο πριν από μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.
Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, επισκεπτόμενος διεθνή έκθεση για την ενέργεια, δήλωσε ότι οι γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται και ότι το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες τη γεώτρησή του στο τεμάχιο Μόρφου.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Κυπριακού «ΣΙΓΜΑ» στην Κωνσταντινούπολη, για το γεωτρύπανο «Πορθητής», ο Φατίχ Ντονμέζ εξήγησε ότι «εφόσον τελείωσε τη γεώτρησή του στο τεμάχιο "Φοινίκη", πήγε στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας για ανεφοδιασμό», συμπληρώνοντας ότι «σε λίγες εβδομάδες, αφού ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός και οι εργασίες συντήρησής του, θα ξεκινήσει πάλι το συντομότερο νέα γεώτρηση σε περιοχή που έχουμε λάβει σχετική άδεια από την ΤΔΒΚ». Όταν ρωτήθηκε ποια θα είναι η περιοχή αυτή, απάντησε ότι «αυτό θα το ανακοινώσουμε αργότερα».
Την ίδια ώρα, ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ότι τα ερευνητικά πλοία «Ορούτς Ρέις» και «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά» συνεχίζουν τις δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες.
«Όπως λέμε πάντα, αν υπάρχει θα το βρούμε. Και όταν το βρούμε θα το μοιραστούμε με τον λαό μας. Χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα δεδομένα στην πολιτική κρίση του Ισραήλ
Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ανταλλαγής πληροφοριών της ΕΕ
Αντιδράσεις για την επιβολή στρατιωτικής θητείας στους σπουδαστές θρησκευτικών σχολών
Τι έδειξαν οι ανεξάρτητες έρευνες
Το αεροσκάφος έπεσε με τη μύτη στο έδαφος από ύψος 35.000 ποδιών
Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους 70 σχεδόν πόλεων
Το μέτρο επιτρέπει σε άτομα που διατηρούν σχέσεις με περισσότερους από έναν συντρόφους να καταχωρίζουν επίσημα τη σχέση τους
Αγωνία στη Σίλικον Βάλεϊ μετά την αλλαγή συσχετισμών - Στο στόχαστρο Μασκ, Ζούκερμπεργκ και Μπέζος
Σε θέση μάχης οι «δελφίνοι» με το βλέμμα στις αμερικανικές εκλογές 2028
Οι φόβοι για νέα στρατιωτικά πλήγματα και οι πιέσεις για διπλωματική λύση
Η Πιονγκγιάνγκ κατηγορείται εδώ και καιρό για την ύπαρξη στρατοπέδων συγκέντρωσης στο έδαφός της
Η αύξηση αφορά πάνω από 2 εκατ. εργαζομένους
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου στο πλευρό του Βανς
Η Επιτροπή αξιοποιεί εσωτερικά νέα ψηφιακά εργαλεία, προκειμένου να «εκσυγχρονίσει» τη νομοθετική διαδικασία
Σε ποιες χώρες σήμανε συναγερμό
H υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμόδιων αρχών
Η περίεργη εξαφάνιση που ερευνούν οι αστυνομικοί στη Τζόρτζια
Θεώρησε την προσθήκη «προσβολή για την κουλτούρα του» - Έχασε και τη δικαστική μάχη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.