Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες (εικόνες, video)
Ίδιο επίκεντρο με τη δόνηση των 6,4 Ρίχτερ
Ισχυρή σεισμική δόνηση στις Φιλιππίνες και συγκεκριμένα στο νότιο τμήμα της χώρας. Πληροφορίες για τραυματίες.
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών έπληξε σήμερα το νησί Μιντανάο, μια περιοχή των νότιων Φιλιππίνων που είχε ήδη δοκιμαστεί πρόσφατα από μεγάλο σεισμό, σύμφωνα με τις αρχές, κατά τις οποίες υπάρχουν ακόμη ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τραυματίες.
Τρομοκρατημένοι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους μετά τον ισχυρό σεισμό, ο οποίος ταρακούνησε κτίρια.
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης βρισκόταν στην ίδια περιοχή όπου έγινε ο σεισμός 6,4 βαθμών πριν από λιγότερες από δύο εβδομάδες που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), το οποίο διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.
Αρχικά, το USGS είχε εκτιμήσει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,8 βαθμών.
Μια αίθουσα δημόσιων συγκεντρώσεων του δήμου Τουλουνάν, κοντά στο επίκεντρο, «καταστράφηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της πόλης Ρεουέλ Λιμπουνγκάν. «Λάβαμε πληροφορίες για τραυματίες, αλλά ακόμη περιμένουμε να επιβεβαιωθούν», πρόσθεσε.
Οι Φιλιππίνες βρίσκονται πάνω στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι κινήσεις και οι συγκρούσεις τεκτονικών πλακών προκαλούν συχνά σεισμούς και έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.
Το 1976 είχε σημειωθεί αυτός που ειδικοί χαρακτηρίζουν τον φονικότερο σεισμό στην πρόσφατη ιστορία της χώρας — είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 8.000 ανθρώπους, κατά εκτιμήσεις.
Αναμένεται να γίνουν πολλοί μετασεισμοί μετά τον κύριο σεισμό 6,4 βαθμών, σύμφωνα με το Ηφαιστειολογικό και Σεισμολογικό Ινστιτούτο των Φιλιππίνων, που διευκρίνισε ότι η δόνηση καταγράφηκε στις 09:04 τοπική ώρα [03:04 ώρα Ελλάδας], το εστιακό βάθος ήταν μικρό, μόλις 8 χιλιόμετρα, και το επίκεντρο βρισκόταν 26 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τουλουνάν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας
H ακτογραμμή έχει υποχωρήσει δραματικά
Όλοι τους φέρεται να παραδέχτηκαν, χωρίς αντιρρήσεις, όσα τους καταλογίζονται
«'Ολες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι της αμερικανικής πλευράς
Ο 24χρονος είχε αποφύγει να εμφανιστεί στο δικαστήριο για περίπου έναν χρόνο
Μέσω διπλωματίας επιχειρούν οι ΗΠΑ να σταματήσουν την καταστολή των διαδηλωτών
Αντιμέτωπος με 20ετή φυλάκιση για επίθεση στην κόρη του προπονητή του
Κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Όλα ξεκίνησαν όταν πρόφερε λανθασμένα το όνομα του πρωθυπουργού της Αλβανίας
Η Διεθνής Ομοσπονδία εκφράζει θλίψη και ζητά προστασία των εθελοντών εν μέσω γενικευμένων ταραχών
Λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στη Μαδρίτη η τέως πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.