Κοσμος

Η Καλιφόρνια καίγεται και βυθίζεται στο σκοτάδι

Εντολές για άμεση εκκένωση πολλών περιοχών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιά «Κινκέιντ»
Πυρκαγιά «Κινκέιντ» / © EPA/PETER DASILVA

Άμεσα εκκενώνονται κι άλλες περιοχές στην Καλιφόρνια καθώς η πυρκαγιά «Κινκέιντ» μαίνεται ανεξέλεγκτη εδώ και μέρες.

Οι αρχές της Καλιφόρνιας εξέδωσαν νέες εντολές για άμεση εκκένωση πολλών περιοχών καθώς τα πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να κατακαίγουν εκτάσεις της πολιτείας και να βυθίζουν στο σκοτάδι μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Περίπου 90.000 πολίτες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις πόλεις τους στη βόρεια Καλιφόρνια. «Όσοι έχουν παραμείνει στις υποχρεωτικής εκκένωσης περιοχές πρέπει να φύγουν τώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων η προειδοποίηση που εκδόθηκε από το γραφείο του σερίφη της αμερικανικής πολιτείας. Η εντολή εκκένωσης αφορά πολλές περιοχές της επαρχίας Σονόμα, όπου ζουν περίπου 175.000 άνθρωποι.

21814978.jpg
Πυρκαγιά «Κινκέιντ» / © EPA/PETER DASILVA


Συνολικά περίπου 180.000 άνθρωποι έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της πυρκαγιάς «Κινκέιντ», όπως έχει ονομαστεί, η οποία μαίνεται βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σονόμα, όπου οι φλόγες έχουν ήδη κάψει περισσότερα από 120.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας, την Cal Fire, η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, δεν είχε περιοριστεί παρά μόνο κατά 10% σήμερα το πρωί, καθώς ενισχύεται από μετεωρολογικές συνθήκες που ευνοούν πολύ τη διάδοση της φωτιάς.

Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας PG&E ανακοίνωσε ότι προβλέπει να κόψει προληπτικά άμεσα το ρεύμα σε 850.000 νοικοκυριά, σε 36 κομητείες, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν «ξηρό, ζεστό καιρό με ισχυρούς ανέμους», ένα «κλιματικό γεγονός που θα μπορούσε να είναι το σφοδρότερο στην Καλιφόρνια εδώ και δεκαετίες.

More than 1,300 firefighters fight Northern California fire | ABC News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ