- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπαγκλαντές: 16 καταδίκες σε θάνατο για τη δολοφονία 19χρονης
Είχε καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση από διευθυντή σχολείου
16 καταδίκες σε θάνατο για τη δολοφονία 19χρονης στο Μπαγκλαντές που είχε καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση από διευθυντή σχολείου.
Η δικαιοσύνη του Μπανγκλαντές καταδίκασε σήμερα σε θάνατο 16 κατηγορούμενους για τη δολοφονία μιας 19χρονης, την οποία έκαψαν ζωντανή επειδή κατήγγειλε πως υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από τον διευθυντή του κορανικού σχολείου όπου φοιτούσε κατ’ εντολή του.
Ο θάνατος της Νουσράτ Τζαχάν Ράφι τον Απρίλιο συγκλόνισε την κοινή γνώμη στη χώρα της νότιας Ασίας και πυροδότησε διαδηλώσεις. Οι 16 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο εκπαιδευτικός και τρεις συμμαθήτριες της Νουσράτ, προσήχθησαν τον Ιούνιο ενώπιον ειδικού δικαστηρίου στην περιφέρεια Φένι (νοτιοανατολικά).
«Η ετυμηγορία αποδεικνύει ότι κανένας φόνος δεν μένει ατιμώρητος στο Μπανγκλαντές. Έχουμε κράτος δικαίου», είπε ο εισαγγελέας Χάφεζ Άχμεντ σε δημοσιογράφους, αφού απαγγέλθηκε η ποινή στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα όπου διεξήχθη η ακροαματική διαδικασία, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Κατά τις αρχές, η νεαρή παρασύρθηκε να πάει στη στέγη του κορανικού σχολείου όπου φοιτούσε στο Σοναγκάζι, στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές, όπου μεγάλωσε. Οι δράστες απαίτησαν να αποσύρει τη μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση που είχε υποβάλει στην αστυνομία εναντίον του διευθυντή του ιδρύματος. Όταν αρνήθηκε να υπακούσει, την περιέλουσαν με βενζίνη και την έκαναν παρανάλωμα του πυρός. Υπέκυψε στα τραύματά της πέντε ημέρες αργότερα, τη 10η Απριλίου. Η υπόθεσή της προκάλεσε σοκ και τεράστιο σκάνδαλο στη χώρα των 160 εκατομμυρίων κατοίκων.
Όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Οκτώ εξ αυτών κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι η αστυνομία τους εξανάγκασε να υπογράψουν ομολογίες· κάποιοι είπαν ότι ομολόγησαν επειδή υπέστησαν βασανιστήρια.
Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρακολουθούσαν στενά τη δίκη, με φόντο τη ραγδαία αύξηση των υποθέσεων βιασμών και σεξουαλικής παρενόχλησης στο Μπανγκλαντές. Σύμφωνα με μια οργάνωση υπεράσπισης των γυναικών στο Μπανγκλαντές, τη Mahila Parishad, μόλις το 3% των υποθέσεων βιασμών καταλήγουν σε καταδίκες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση θρίλερ στην Οκλαχόμα
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης
Ξυλοδαρμοί, πείνα, εξευτελισμοί και βασανιστήρια, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες αποτελούσαν μέρος ενός οργανωμένου συστήματος
Το συγκλονιστικό βίντεο
Ο συνιδρυτής της Wikipedia καταγγέλλει ιδεολογική χειραγώγηση και αποκλεισμό
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Νόμιζα ότι θα χάσω το πόδι μου»
Η Υπόθεση Ρίμαν. Bernhard Riemann, 1826-1866.
Η βουτιά από την περιοχή Sunset Cliffs θεωρείται άκρως επικίνδυνη αλλά και παράνομη
Η υπεράσπιση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί κινδύνου διαφυγής
H 84χρονη γυναίκα έχει πέσει θύμα απαγωγής
Ξεκαθάρισε ότι το αν θα πουλήσει στην Άγκυρα τα F-35 είναι δική του απόφαση
Η απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας περί οικογενειακής διαμάχης, πιέσεων και παρασκηνίων
Η γυναίκα είχε χάσει την όρασή της τα τελευταία 5 χρόνια
Γιατί προβλέπει παράλληλα ότι το χρήμα θα χάσει τη σημασία του
To πρώτο αεροπλάνο του είδους θα παραλειφθεί από την Ελλάδα το 2028
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να μεταφερθεί στην Ελλάδα
Ένα βρέφος παρέμενε άταφο για δύο χρόνια - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Μαζική κινητοποίηση του rescEU - Περισσότερα εναέρια μέσα και εκατοντάδες πυροσβέστες
Από καταστροφή εκρηκτικών ή εκπαιδευτικές βολές εντός στρατοπέδου άρχισε η πυρκαγιά - Συγκεχυμένες οι πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.