- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπαγκλαντές: 16 καταδίκες σε θάνατο για τη δολοφονία 19χρονης
Είχε καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση από διευθυντή σχολείου
16 καταδίκες σε θάνατο για τη δολοφονία 19χρονης στο Μπαγκλαντές που είχε καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση από διευθυντή σχολείου.
Η δικαιοσύνη του Μπανγκλαντές καταδίκασε σήμερα σε θάνατο 16 κατηγορούμενους για τη δολοφονία μιας 19χρονης, την οποία έκαψαν ζωντανή επειδή κατήγγειλε πως υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από τον διευθυντή του κορανικού σχολείου όπου φοιτούσε κατ’ εντολή του.
Ο θάνατος της Νουσράτ Τζαχάν Ράφι τον Απρίλιο συγκλόνισε την κοινή γνώμη στη χώρα της νότιας Ασίας και πυροδότησε διαδηλώσεις. Οι 16 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο εκπαιδευτικός και τρεις συμμαθήτριες της Νουσράτ, προσήχθησαν τον Ιούνιο ενώπιον ειδικού δικαστηρίου στην περιφέρεια Φένι (νοτιοανατολικά).
«Η ετυμηγορία αποδεικνύει ότι κανένας φόνος δεν μένει ατιμώρητος στο Μπανγκλαντές. Έχουμε κράτος δικαίου», είπε ο εισαγγελέας Χάφεζ Άχμεντ σε δημοσιογράφους, αφού απαγγέλθηκε η ποινή στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα όπου διεξήχθη η ακροαματική διαδικασία, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Κατά τις αρχές, η νεαρή παρασύρθηκε να πάει στη στέγη του κορανικού σχολείου όπου φοιτούσε στο Σοναγκάζι, στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές, όπου μεγάλωσε. Οι δράστες απαίτησαν να αποσύρει τη μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση που είχε υποβάλει στην αστυνομία εναντίον του διευθυντή του ιδρύματος. Όταν αρνήθηκε να υπακούσει, την περιέλουσαν με βενζίνη και την έκαναν παρανάλωμα του πυρός. Υπέκυψε στα τραύματά της πέντε ημέρες αργότερα, τη 10η Απριλίου. Η υπόθεσή της προκάλεσε σοκ και τεράστιο σκάνδαλο στη χώρα των 160 εκατομμυρίων κατοίκων.
Όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Οκτώ εξ αυτών κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι η αστυνομία τους εξανάγκασε να υπογράψουν ομολογίες· κάποιοι είπαν ότι ομολόγησαν επειδή υπέστησαν βασανιστήρια.
Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρακολουθούσαν στενά τη δίκη, με φόντο τη ραγδαία αύξηση των υποθέσεων βιασμών και σεξουαλικής παρενόχλησης στο Μπανγκλαντές. Σύμφωνα με μια οργάνωση υπεράσπισης των γυναικών στο Μπανγκλαντές, τη Mahila Parishad, μόλις το 3% των υποθέσεων βιασμών καταλήγουν σε καταδίκες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Με ανώτατη τιμή πωλείται η βενζίνη και το ντίζελ στα πρατήρια καυσίμων
«Είναι το χειρότερο που έχω φάει», είπε δοκιμάζοντας προϊόν
Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα ενεργειακή καταιγίδα
Η ρητορική των ηγετών, οι μεταβαλλόμενοι στόχοι και η αβεβαιότητα για τη διάρκεια των συγκρούσεων
Η δράση του αποτυπώνεται σε νέο ντοκιμαντέρ
Οι ΗΠΑ έπληξαν σε δέκα ημέρες πάνω από 5.000 στόχους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.