- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεγάλη Βρετανία: Όχι απόψε η τελική συμφωνία για το Brexit
Πολύ κοντά στο να βρεθεί η χρυσή τομή και η Μεγάλη Βρετανία να αποχωρήσει συντεταγμένα από την ΕΕ - Πυρετός διαβουλεύσεων στο Λονδίνο
Την Πέμπτη και βλέπουμε για τελικές ανακοινώσεις σχετικά με το Brexit, παρόλο που υπάρχει προσωρινή τεχνική συμφωνία Λονδίνου-Βρυξελλών.
Επιβεβαιώνεται από ολοένα και περισσότερες κυβερνητικές πηγές ότι δεν αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις εντός των επόμενων ωρών στο θέμα του Brexit. Νωρίτερα, βρετανικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεγάλη Βρετανία βρίσκονται πολύ κοντά στο να δώσουν τα χέρια. Πληροφορίες ανέφεραν, μάλιστα, ότι υπάρχει προσωρινή τεχνική συμφωνία και ότι πως τελικές ανακοινώσεις είναι θέμα των επόμενων ωρών.
Προς αυτήν την κατεύθυνση Εμανουέλ Μακρόν και Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασαν τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους για την αίσια έκβαση των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων. Πιο συγκρατημένος ο Ντόναλντ Τουσκ υποστήριξε ότι στο ζήτημα του Brexit τα πάντα μπορούν να ανατραπούν, όπως έχουν αποδείξει τα μέχρι στιγμής γεγονότα. Βάσει των εξελίξεων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δικαιώθηκε.
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προχώρησε σε σημαντικές υποχωρήσεις, γεφυρώνοντας το χάσμα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο ακόμα φαίνεται να έχει αρκετό δρόμο να διανύσει στο εσωτερικό της χώρας του, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις, ειδικά στο θέμα-αγκάθι της τελωνειακής ένωσης Βόρειας Ιρλανδίας-Ιρλανδίας.
Η επικεφαλής του τμήματος πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ ανέφερε με tweet της πως «μια κυβερνητική πηγή μού δήλωσε πως δεν υπάρξει μια συμφωνία σήμερα το βράδυ».
Νωρίτερα, ο Guardian επικαλέστηκε δύο κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες δεν αναμένεται να υπάρξει απόψε τελική συμφωνία. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Τhe Sun». Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως είχε συνομιλία με κυβερνητική πηγή, η οποία ενισχύει το σενάριο για ένα «no-deal Brexit» απόψε, μεταθέτοντας για αύριο, Πέμπτη, τις όποιες επίσημες ανακοινώσεις, καθώς εντείνονται οι διαβουλεύσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεσμεύεται από τη Βουλή των Κοινοτήτων να ζητήσει παράταση, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση έως τις 31 Οκτωβρίου (σ.σ. λήγει τυπικά η προθεσμία για ολοκλήρωση του διαζυγίου με την Ευρώπη).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.