- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: Συνελήφθησαν φιλοκούρδοι δήμαρχοι τεσσάρων πόλεων
Στο πλαίσιο ερευνών για συμμετοχή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK)
Οι «συνδήμαρχοι» τεσσάρων πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας, των Χακάρι, Γιουκσέκοβα, Ερτζίς και Νουσαϊμπίν, στις οποίες ζούν κυρίως Κούρδοι, συνελήφθησαν τα χαράματα.
Οι φιλοκούρδοι δήμαρχοι τεσσάρων πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας συνελήφθησαν σήμερα στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικών» ερευνών, ανακοίνωσε αξιωματούχος του κόμματός τους.
Οι «συνδήμαρχοι» τεσσάρων πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας, των Χακάρι, Γιουκσέκοβα, Ερτζίς και Νουσαϊμπίν, στις οποίες ζούν κυρίως Κούρδοι, συνελήφθησαν τα χαράματα, δήλωσε αξιωματούχος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).
Οι πόλεις, που ελέγχονται από το HDP, διευθύνονται από «συνδημάρχους», έναν άνδρα και μια γυναίκα, με στόχο την εμπέδωση της ισότητας μεταξύ των φύλων.
Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, συνελήφθησαν στο πλαίσιο πολλών ερευνών για συμμετοχή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ή για σχέσεις με την οργάνωση αυτή, που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.
Οι συλλήψεις αυτές λαμβάνουν χώρα ενώ η Τουρκία διεξάγει επίθεση στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής των Μονάδων Πορστασίας του Λαού (YPG), μιας οργάνωσης που υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες, όμως χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα για τις σχέσεις της με το PKK.
Αυτή η στρατιωτική επιχείρηση συνοδεύεται από την καταστολή των επικριτών της στο εσωτερικό της Τουρκίας, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι κατηγορούνται ότι κάνουν «τρομοκρατική προπαγάνδα».
Μετά την έναρξη της επίθεσης την Τετάρτη, έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες συλλήψεις, σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Έρευνα για «τρομοκρατική προπαγάνδα» διεξάγεται επίσης σε βάρος των συμπροέδρων του HDP, του Σεζάι Τεμελί και της Περβίν Μπουλντάν, αφού επέκριναν την επιχείρηση εναντίον της YPG.
Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τακτικά το HDP ότι είναι μια «πολιτική βιτρίνα» του PKK.
Το HDP, πολλοί αξιωματούχοι του οποίου έχουν συλληφθεί τα τρία τελευταία χρόνια, απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές και καταγγέλλει ότι είναι θύμα καταστολής επειδή αντιπολιτεύεται τον τούρκο πρόεδρο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξήγησε πώς πήγε να τον εκβιάσει ο Επστάιν
Είναι νεκρή η 84χρονη Νάνσι;
Πολίτες αναζητούν δροσιά σε ποτάμια και κανάλια αψηφώντας τους κινδύνους
Το τρομακτικό βίντεο που καταγράφεται η σύγκρουση
Έχει έρθει πλέον η ώρα των διαπραγματεύσεων, με μεσολάβηση του Πακιστάν και του Κατάρ
Πίσω από τα καραγκιοζιλίκια του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν και πραγματικότητες που δεν προκαλούν καθόλου γέλιο
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
Ποια είναι τα βασικά του σημεία
Κάνει λόγο για «πολιτικό θέατρο»
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Ο άλλοτε παρουσιαστής του Fox News έχει έρθει σε ρήξη με τον Τραμπ
Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
«Τελευταία μου μέρα εδώ», ακούγεται να λέει εγκλωβισμένος επισκέπτης
To περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο
Ο γίγαντας της τεχνολογίας απομάκρυνε 21.000 εργαζόμενους
Η τελευταία πράξη στο οικογενειακό δράμα του Ρομπ Ράινερ, πριν τα Χριστούγεννα του 2025
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.