- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνολικά 14 αστυνομικοί έπεσαν νεκροί σε ενέδρα θανάτου σε πολιτεία του Μεξικού.
Τη ζωή τους έχασαν 14 αστυνομικοί τη Δευτέρα σε ενέδρα θανάτου στην πολιτεία Μιτσοακάν στο Μεξικό. Όπως ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, πρόκειται για μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα.
Σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ, η αστυνομία απάντησε σε μια κλήση για βοήθεια. Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, στα περίχωρα της πόλης Αγκιλίγια, ένοπλοι τούς αιφνιδίασαν, ανοίγοντας πυρ.
«Δεκατέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Αγκιλίγια» επισημαίνεται σε μήνυμα του υπουργείου στο Twitter. Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται πως «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούν οι δράστες» της επίθεσης.
Μαίνεται «ο πόλεμος των ναρκωτικών»
Η Μιτσοακάν έχει μετατραπεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε θέατρο συγκρούσεων μεταξύ μικρότερων συμμοριών. Το εμπόριο ναρκωτικών, οι συγκρούσεις ανάμεσα στα καρτέλ και οι επιχειρήσεις των αρχών στο πλαίσιο των κυβερνητικών προσπαθειών να παταχθεί η διακίνηση έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Στις 30 Αυγούστου μια σύγκρουση μεταξύ δύο ένοπλων ομάδων είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 9 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 11 στην πόλη Τεπαλκατεπέκ, 75 χλμ. από την Αγκιλίγια. Επίσης, τον περασμένο Αύγουστο, είχαν εντοπιστεί τα πτώματα 19 ανθρώπων στην πόλη Ουρουαπάν, στην πολιτεία Μιτσοακάν.
Στα τέλη του 2006, η κυβέρνηση του Μεξικού ξεκίνησε μια μεγάλη, εκτεταμένη επίθεση κατά του οργανωμένου εγκλήματος που, σύμφωνα με διάφορες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το μόνο αποτέλεσμά της ήταν η αύξηση της βίας στη χώρα. Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκτοτε, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, 250.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αν και δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί ο αριθμός των θανάτων που καταγράφηκαν στις επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Πυρά της ιταλικής κυβέρνησης στο Τραμπ για το σχόλιο που έκανε στην Μελόνι
Καθυστερούν οι επαφές στην Ελβετία
«Δεν θα λάβουν ούτε δεκάρα από εμάς», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Truth Social
Είχε απονεμηθεί από την πρώην υπουργό Εσωτερικών και πρώην κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα Κρίστι Νόεμ
Το συνολικό κόστος των εργασιών ανήλθε περίπου στα 16 εκατομμύρια δολάρια
Πρόκειται για το δεύτερο κύμα υψηλών θερμοκρασιών σε διάστημα μερικών εβδομάδων που χτυπάει τη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.