Κοσμος

Τρόμος στην ανατολική Γερμανία - Πυροβολισμοί στο Χάλε

Δύο οι νεκροί κοντά σε συναγωγή - Σύλληψη ενός υπόπτου - Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
joe-pregadio-43txxqw0qq4-unsplash.jpg
Συναγωγή / © Joe Pregadio /Unsplash

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας μετά από πυροβολισμούς, όπως αναφέρει έκτακτο δημοσίευμα του BBC.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας μετά από πυροβολισμούς, όπως αναφέρει έκτακτο δημοσίευμα του BBC.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του υπόπτου. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας υπάρχει μία σύλληψη υπόπτου. Ωστόσο, οι δράστες φέρονται να είναι περισσότεροι του ενός και να έχουν διαφύγει με αυτοκίνητο. 

«Έχουμε ανάπτυξη αστυνομικώνστην πόλη Χάλε», ανέφερε νωρίτερα η τοπική αστυνομία στο Twitter. «Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, σκοτώθηκαν άνθρωποι. Διενεργούμε επείγουσες έρευνες. Ο δράστης διαφεύγει. Παρακαλούμε μείνετε στα σπίτια σας ή αναζητείστε άλλον ασφαλή τόπο». 

Σύμφωνα με το BBC ο δράστης είχε καλυμμένο το πρόσωπο, φορούσε ρούχα παραλλαγής και έχει πάνω του βαρύ οπλισμό. Ο βρετανικός Independent αναφέρει ότι αρκετοί είναι οι τραυματίες από την ένοπλη επίθεση. 

Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild ανέφερε στον ιστότοπό της πως οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μπροστά από μια συναγωγή. Ωστόσο, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv news ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ με τουφέκι εναντίον καταστήματος κεμπάμπ, τουρκικής ιδιοκτησίας. «Ο άνδρας πλησίασε το κεμπαμπτζίδικο, πέταξε κάτι σαν χειροβομβίδα, δεν εξερράγη και άνοιξε πυρ με το όπλο του. Ένας κύριος από πίσω μου πρέπει να πέθανε. Εγώ κρύφτηκαν στην τουαλέτα», είπε. 

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τη γειτονιά Paulus. Αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με το BBC, δήλωσε ότι είδε τον δράστη να ρίχνει βόμβα μολότοφ ή χειροβομβίδα πάνω από τον τοίχο του κοιμητηρίου που βρίσκεται στην περιοχή.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Χάλε μετέδωσε ότι μετά τη διάφυγη του δράστη ή των δραστών ακούστηκαν νέοι πυροβολισμοί στην περιοχή Λάντσμπεγκ. Πρόκειται για μια τοποθεσία 15 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη Χάλε. Δεν είναι προς το παρόν ένα τα δύο ένοπλα περιστατικά συνδέονται. 

Και τραυματίες 

«Έχουμε δυο βαριά τραυματίες, φέρουν τραύματα από σφαίρα. Αυτή την ώρα υποβάλλονται σε εγχείρηση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γενς Μίλερ, εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, διακόπτοντας την τακτική συνέντευξη Τύπου, δήλωνε: «Αυτή είναι μια φρικτή είδηση από την πόλη Χάλε, έχω πολλές ελπίδες ειλικρινά ότι η αστυνομία θα πιάσει τον δράστη ή τους δράστες το συντομότερο δυνατόν και ότι κανένας άλλος άνθρωπος δεν θα κινδυνεύσει στο μεταξύ».

Η δημαρχία στο Χάλε έκανε λόγο για «σφαγή» χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Οι εθνικοί σιδηρόδρομοι Deutsche Bahn ανακοίνωσαν ότι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στην Χάλε έχει κλείσει.

Παράλληλα, η δήμαρχος της πόλης Λάντσμπεργκ δήλωσε ότι δύο άτομα ύποπτα για μια φονική επίθεση με πυροβολισμούς στην περιοχή κατέλαβαν ένα αυτοκίνητο και κινούνται στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Μόναχο. Η δήμαρχος 'Ανια Βέρνερ έκανε τη δήλωση αυτή μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων σε πυροβολισμούς στην πόλη Χάλε και έπειτα από αναφορές για ένα δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς στη γειτονική πόλη Λάντσμπεργκ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ