Κοσμος

Η Σ. Αραβία δείχνει τα απομεινάρια των drones και των Κρουζ

Ως πειστήρια της εμπλοκής του Ιράν στην επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συντρίμμια από drones και πυραύλους
Συντρίμμια από drones και πυραύλους / © EPA/STRINGER

Συντρίμμια ιρανικών πυραύλων και drones παρουσίασαν οι αρχές, ως απόδειξη της ιρανικής επιθετικότητας.

Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε τα συντρίμμια των drones και των πυραύλων Κρουζ που σύμφωνα με το βασίλειο των Σαούντ αποδεικνύουν την εμπλοκή της Τεχεράνης στις επιθέσεις κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας 18 drones και τέσσερις πύραυλοι Κρουζ χτύπησαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις από κατεύθυνση που αποκλείει τελείως την Υεμένη.

Ωστόσο, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούτι της Υεμένης εμμένουν ότι είναι αυτοί που έπληξαν τις εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Επίσημα η κυβέρνηση της Τεχεράνης αρνείται την εμπλοκή της στο περιστατικό και προειδοποιεί με αντίποινα σε περίπτωση που δεχθεί ένοπλη επίθεση.

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε αυστηροποίηση των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, μετά τις επιθέσεις στην Aramco.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε, ακόμη, τις επιπτώσεις από την κατακόρυφη αύξηση της τιμής του πετρελαίου μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον και άλλες χώρες θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν την αύξηση, εφοδιάζοντας την αγορά.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού εκτοξεύθηκαν μετά τις επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι μαχητές Χούτι στην Υεμένη, τους οποίους στηρίζει το Ιράν. Τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1988 κατέγραψε η τιμή του μπρεντ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ