- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Παρίσι γέμισε μαύρες τηβέννους και λευκές ρόμπες
Δικηγόροι, γιατροί και πιλότοι κατά των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα
Στους δρόμους του Παρισιού γιατροί, δικηγόροι και πιλότοι κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Δικηγόροι με τις μαύρες τηβέννους τους, γιατροί με τις λευκές ρόμπες τους και πιλότοι με τις στολές των αεροπορικών εταιρειών όπου εργάζονται κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Παρισιού για να διαμαρτυρηθούν για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Η κυβέρνηση Μακρόν μόλις παρουσίασε μία από τις πλέον φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις της, να συγχωνεύσει τα 42 διαφορετικά συνταξιοδοτικά καθεστώτα της Γαλλίας σε ένα ενιαίο σύστημα. Ο Γάλλος πρόεδρος διατείνεται ότι αυτό θα είναι δικαιότερο, ωστόσο επαγγελματικοί κλάδοι υποστηρίζουν ότι θα βγουν ζημιωμένοι.
«Όλοι οι επαγγελματίες εδώ διαχειρίστηκαν καλά τα ταμεία τους» εξήγησε ο κυβερνήτης της Air France Τιερί Οριόλ, ένας από τους εκατοντάδες ανθρώπους που διαδήλωσαν στην καρδιά του Παρισιού, φωνάζοντας συνθήματα, σφυρίζοντας και κρατώντας πλακάτ όπου ζητούσαν από την κυβέρνηση να αφήσει ήσυχα τα ταμεία τους.
«Σήμερα η κυβέρνηση θα έπρεπε στην πραγματικότητα να μας ρωτάει "Πώς καταφέρατε το ταμείο σας να βρίσκεται σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση;", αντί να προσπαθούν να το πάρουν από εμάς χωρίς οποιονδήποτε διάλογο» υπογράμμισε ο διαδηλωτής.
Την περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες της γαλλικής πρωτεύουσας κατέβηκαν σε απεργία διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, παραλύοντας το Παρίσι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.